Ziare.com

Voronin a ajuns la Bucuresti

Joi, 03 Aprilie 2008, ora 12:26

   

Voronin a ajuns la Bucuresti
Presedintele Republicii Moldova Vladimir Voronin a sosit joi la Bucuresti pentru a participa la lucrarile summit-ului NATO si va avea intalniri bilaterale cu presedintele leton Valdis Zatlers si lituanian Valdas Adamkus.

Voronin va parasi Romania in seara aceleasi zile.

Presedintele moldovean care are relatii dificile cu Bucurestiul, anuntase de la jumatatea lunii ianuarie ca nu va insista asupra unor "intrevederi bilaterale speciale" in cadrul acestui summit, referindu-se la o intalnire cu omologul sau roman, Traian Basescu.

La randul sau, ambasada Republicii Moldova la Bucuresti precizase ca nu are instructiuni pentru niciun fel de intalnire bilaterala intre delegatia R.Moldova si partea romana cu ocazia summit-ului NATO de la Bucuresti.

Voronin mai spusese ca va participa la NATO ca reprezentant al Republicii Moldova in calitate de observator si participant la programul NATO "Parteneriat pentru Pace".

Pe de alta parte, potrivit cotidianului rus Nezavisimaia Gazeta, Voronin a declarat ca la summit-ul NATO conflictul transnistrean va fi solutionat definitiv, fara sa explice cum anume se va intampla acest lucru.

Tot potrivit Nezavisimaia Gazeta, la Bucuresti vor fi prezenti presedintii a cinci tari din Comunitatea Statelor Independente, pe langa presedintele rus Vladimir Putin, asteptat vineri pentru o reuniune la varf a Consiliului NATO-Rusia, si Voronin. Vor participa de asemenea presedintii Georgiei (Mihail Saakasvili), Ucrainei (Victor Iuscenko), Azerbaidjanului (Ilham Aliev), al Turkmenistanului, Gurbanguli Berdimuhamedov, si de cel al Uzbekistanului, Islam Karimov.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 1216 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor