Ziare.com

Voronin: Conflictul cu Transnistria va fi rezolvat anul acesta

Miercuri, 23 Iulie 2008, ora 22:47

   

Voronin: Conflictul cu Transnistria va fi rezolvat anul acesta
Presedintele Republicii Moldova, Valdimir Voronin, a afirmat miercuri ca disputa dintre Chisinau si republica separatista Transnistria ar putea fi definitiv rezolvata pana la sfarsitului anului 2008, cu sprijinul Rusiei.

"In prezent, au fost create toate conditiile pentru reglementarea acestui conflict pana la sfarsitul lui 2008", a declarat Voronin, citat de AFP.

"Am depasit problemele in relatiile bilaterale cu Rusia. Intalnirea cu presedintele rus Dmitri Medvedev a avut ca scop, aproape in totalitate, rezolvarea situatiei din Transnistria. Am inteles ca Medvedev este decis sa reglementeze acest conflict", a mai spus Voronin.

Presedintele Republicii Moldova a adaugat ca rolul Rusiei in rezolvarea problemei din Transnistria "este foarte mare, daca nu chiar decisiv".

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 1400 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
5 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

e bine... ca a primit ordinul... final... cu o intarziere minima postala... de 19 ani

avionul il astepta...
"89" din "republica" nu va fi atat de linistit ca cel din Romania...

- - -
Manifest pentru toti cei ce se simt romani nu din greseala!
- - -

Diplomatia europeana trebuie implicata continuu pana la rezolvare.

UNIREA TERITORIILOR ROMANESTI INTR-UN SINGUR STAT UNITAR ADMINISTRAT INTR-O SINGURA STRUCTURA ROMANEASCA IN EUROPA, ESTE SINGURA SOLUTIE!

NU A FOST USOR DAR NEMTII AU FACUT-O... NEMTESTE!

ACUM E TIMPUL NOSTRU, TREBUIE SA O FACEM CURAND, LA FEL DE NEMTESTE!

Sa fim clari: teritoriile romanesti luate de sovietici (cu parsivul acord al americanilor si englezilor!), se intind de la nord de Cernauti (granita cu Slovacia) pana in Insula Serpilor, inclusiv... tezaurul... plus cvadrilaterul "oferit" bulgarilor, plus Banatul cu valea Timocului! Nu doar noi am fost miseliti istoric, ci si polonezii si slovacii. Aceste teritorii se intind din Lituania si se termina pe Nisipurile de Aur... fiind pe teritorile actualelor Bielorusia, Ucraina, inventatele "republica moldova", "transnistria" si "gagauzia"; plus Bulgaria si Serbia.

Luati referinte de pe net, harti si atlase dinainte de 1940! Cautati adevarul chiar asa ciuntit cu explicatii "imperiale" evident propagandistice, sau complet ignorante istoric, cum e inca prezentat de nenumaratele pagini in engleza!

http://ro.wikipedia.org/wiki/Conferin%C5%A3a_de_la_Teheran

http://ro.wikipedia.org/wiki/Conferin%C5%A3a_de_la_Ialta
In dreapta este poza servetelului pe care churchill ne-a mazgalit istoria noastra... 10-90 %!!!

http://ro.wikipedia.org/wiki/Conferin%C5%A3a_de_la_Potsdam


In toate aceste teritorii dreptul de a-si vota liber si democratic dorintele celor ce se simt romani sunt ignorate, ba chiar reprimate! Acest lucru nu mai e acceptabil in Europa anului 2008!

Toti ce se simt romani verticali si nu slugi supuse, ar trebui sa ceara si sa sprijine demersurile politice de revendicare teritoriala pasnica a fostelor teritorii ale Romaniei, Slovaciei si Poloniei aflate si acum sub ocupatia Bielorusiei, transnistriei, Ukrainei evident cu ajutorul trupelor rusesti, ba chiar si a artificialei ultimei "republici comuniste" din Europa.

Toti lingvistii pot demonstra cu usurinta aceasi limba romana vorbita si scrisa, folosita pe tot teritoriul Republicii Moldova, la fel pentru slovaci si poloni, ei nescriind cu caractere chirilice, dar nu o fac. In schimb au fost scoase imediat la iveala "dovezile" extrem de subtiri in cazul albanezilor din Kosovo.

Toti romanii, polonii si slovacii trebuie sa trecem la un "lobby" activ si efectiv!

Orice istoric neutru poate demonstra fara probleme apartenenta teritoriala romaneasca a teritoriilor dintre Prut si Nistru, la fel la slovaci si la poloni, dar tac... istoric! Intelectuali si istorici asta va e datoria fata de tara si de neam...

 

CU CE DREPT NE-AM MAI NUMI ROMANI?

Dovezile istorice documentate, ar trebui sa fie vizibile pe sute de pagini internet in romana, engleza, franceza, germana, italiana, spaniola, japoneza, chineza. Adunati logic si ordonati cronologic nenumaratele dovezi din biblotecile vestice... din arhivele biblotecilor austriece, germane si ungare.

Majoritatea referintelor on line moderne in engleza ignora la ordin subiectul sau mint cu nerusinare!

Intelectuali ganditi solutii de convietuire practica si pasnica impreuna cu vecinii de maine! Ca tot langa rusi, via ucraineni, vom trai... IN PACE!

Politicieni ganditi variante de negocieri pasnice si aplicatile urgent!

Dar, daca noi nu vom cere intregirea istorica, atunci cine?

De ce sa asteptam sa "ne dea" altii, daca noi nu ne obosim sa ne aparam si sustine international dreptul nostru strabun pentru care atatia au murit? Care ar fi avantajul sa nu ne recunoastem si apropia fratii si teritoriile pentru a fi puternici si verticali?

Ce sa mai asteptam?

Exact cat am primit, atat o sa si primim pe viitor daca NOI nu ne gandim sa ne aparam hotarat interesul national. Doar noi va trebui sa luptam mereu pentru ca international sa se respecte optiunile si drepturile noastre, ale romanilor. Polonezii au inceput stangaci, dar s-au urnit!

Sa aratam lumii ca SUNTEM UNITI SI RESPONSABILI... si nici un zid inventat nu ne poate desparti sufletele! Victoria va fi cat toate meciurile si olimpiadele castigate la un loc! Dar din pacate, doar in aceste unice si mai putin importante evenimente suntem uniti si apreciem sa ne bucuram impreuna...

In Germania a existat un rusinos zid de beton si l-au daramat! La noi NU EXISTA, dar tot in el dam cu capul spre rusinea noastra. De ce sa ne lasam tarati in lesa minciunilor acceptate tacit de parsiv de peste 60 de ani?

Inaintasii nostrii hotarati au facut-o la 1859 in pace. Noi ne gasim astazi in 2008, iata datele:

Moldova 33,843 kmp; 3,395,600 loc; 111 loc/kmp
Romania: 238,391 kmp; 22,303,552 loc; 91 loc/kmp
Un viitor total: 272,234 kmp; 25,699,152 loc; 94 loc/kmp
Totalul e fara teritoriile "sovieto-independente" transnistrene si gagauze... si regiunea Cernautiului!

Mai mult teritoriu si populatie insemna PROPORTIONAL MAI MULTE VOTURI; deci mai multa greutate in deciziile Parlamentului Uniunii Europene. Mai multe ocazii de afaceri, retele mai mari, preturi mai mici. Bunastare pentru toti romanii!

Ifosele cu "eu sunt mai roman ca tine", NU AU NICI UN SENS POLITIC, in schimb ne mentin jos economic, politic si financiar.

Facandu-ne ca nu ne amintim adevarul istoric si nerecunoscandu-ne fratii, dovedim acelas infantilism balcanic de care au reusit sa profite parsiv de inteligent, toate puterile dimprejur... inafara de noi... Divide et empera...

Acum e cazul sa luam o pozitie politica comuna, activa, inteligenta si sa nu mai amanam actiunile diplomatice si personale pana la unirea definitiva.

Daca nu o facem acum, atunci cand?

SI CU CE DREPT NE-AM MAI NUMI ROMANI?

Are dreptate Voronin,

In timpul Primului Razboi Mondial, Romania se redusese la o parte din teritoriul Moldovei din dreapta Prutului. Capitala se mutase la Iasi.
Astazi,Romania se afla in aceeasi situatie. Numai ca agresorul nu mai este Germania, ci Noua Ordine Mondiala. Forta financiara si parsivenia acestora, o intrece cu mult pe cea a Germaniei.
O apropiere intre Republica Moldova si Transnistria, naste speranta ca Romania mai are inca o sansa de supravietuire.
Ii astept pe trimisii Satanei sa ma atace.

Sa inteleg ca o da la pace cu rusii.

 

Eu cre ca cu diplomatie si tact,

problema teritoriilor romanesti instrainate s-ar putea rezolva in perioada 2008-2012. La baza argumentelor mele ,
este faptul ca Vladimir Putin ,a fost singurul presedinte neevreu din 1917 pana la Dimitrii Medvedeev.In acest contest,cred ca Russia avand acum probleme cu peninsula Crimeea,si zona Harkov asupra carora se considera stapina are nevoie de sustinere.Apoi este in joc si sistemul antiracheta pe care SUA vrea sa o amplaseze.Romania acum ar trebui sa scoata la inaintare oameni cu tact,cinstiti si sa sustina cauza romaniei,in fata russiei,dar sa fie de pertea russiei in ce priveste pen Crimea si tinutul Harkov.
In alta ordine de idei ,presedintele Basescu ar trebui sa nu se bazeze prea mult pe sprijin american,ci sa caute sa refaca relatiile cu vecinii,fiindca un bun vecin este ca un frate.Romania nu trebuie sa intarite Russia,ci sa caute sa obtina avantaje,si sa-si urmareasca scopul.Iar scopul final este revenirea teritoriilor rapite din trupul tarii,
si recuperarea tezaurului.Acest scop ar scuza mijloacele.Cu
Bine,

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor