Ziare.com

Voronin interzice inspectiile rusesti asupra vinurilor moldovenesti

Duminica, 26 August 2007, ora 17:07

   

Voronin interzice inspectiile rusesti asupra vinurilor moldovenesti
Presedintele Republicii Moldova, Vladimir Voronin, a interzis accesul inspectorilor sanitari rusi de la Rospotrebnadzor, pe teritoriul Republicii Moldova, relateaza BBC Romania.

Presedintele Voronin a declarat pentru postul de televiziune NIT ca tara sa nu este o colonie si nu are de ce sa accepte prezenta inspectorilor rusi.

Echipa de 24 de inspectori ai Rospotrebnadzor a verificat 24 de companii vinicole din Republica Moldova, in perioada 8-13 august, cu intentia de a evalua calitatea vinurilor moldovenesti, in vederea reluarii exportului catre Federatia Rusa.

Presedintele Moldovei a facut trimitere si la intentia Rusiei de a adera la Organizatia Mondiala a Comertului, in care Moldova este membra, caz in care ar trebui sa respecte regulile impuse de OMC.

Vladimir Voronin a afirmat ca neregulile gasite de inspectorii rusi ar fi inventate. Presedintele Republicii Moldova a mai declarat ca vinurile din Franta si Italia exportate in Rusia nu sunt verificate de Rospotrebnadzo, neexistand justificarea ca cele din Moldova sa fie supuse acestui tratament.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 995 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor