Ziare.com

Voronin isi face partid proromanesc

Miercuri, 28 Mai 2008, ora 18:25

   

Voronin isi face partid proromanesc
Vladimir Voronin, presedintele Republicii Moldova si al Partidului Comunist, ar putea infiinta, in scopuri electorale, o formatiune politica proromaneasca pentru presedintele Parlamentului, Marian Lupu, si o alta, de centru, pentru fostul premier Vasile Tarlev.

Lupu, colegul de partid al lui Voronin, a declarat in cadrul unei intalniri cu studentii, la Balti, ca pledeaza pentru ca in documentele oficiale sintagma "limba moldoveneasca" sa fie insotita intre paranteze si de precizarea "limba romana", relateaza Deutsche Welle in editia online.

Afirmatia intervine pe fondul unei solicitari, venite din partea unor membri ai Partidului Comunist, adresate Guvernului, privind semnarea imediata si neconditionata a Conventiei referitoare la micul trafic la frontiera cu Romania.

Comunistii se confrunta, conform sondajelor, cu un declin electoral si au nevoie de un lider care sa atraga si voturile unui segment semnificativ din cadrul electoratului cu viziuni proromanesti.

In Parlamentul format in urma alegerilor din 2009, comunistii si cele doua posibile formatiuni politice, ar putea forma o alianta comunista majoritara.

In plus, presa de la Chisinau a scris si despre un posibil "transfer cu imprumut", in preajma alegerilor, a lui Marian Lupu catre Partidul Popular Crestin-Democrat, pentru a-l ajuta sa treaca pragul electoral.

Citeste mai multe despre Voronin partid proromanesc
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 1955 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
4 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

! Frati de peste Prut alegetiva guvernul cu grija !

Mai,mai, nu stiam ca au avut deja loc alegerile parlamentare din 2009 in Republica Modlova ( Or fi cu un an calendaristic inainte? )
Sa trecem la subiect:
1 . Domnul Voronin stie ca nu mai poate castiga democratic alegerile parlamentare care sa repuna la putere P.C.M. si pe Voronin.
2 . Partidele cu viziune proromaneasca sunt in crestere mare in sondaje si Voronin incearca sa creeze partide fantoma care sa permita P.C.M. sa guverneze singur.
3 . Principalul fief al comunistilor din R.Moldova, Chisinau a fost deja luata de dreapta-proromaneasca.
4 . Odata cu intrarea Romaniei in U.E.,moldovenii au devenit constienti de puterea Romaniei din punct de vedere economic si sa nu uitam ca pana anul trecut 1000.000 de cetateni Moldoveni au cerut cetatenia Romana.
5 . Guvernul Moldovean si-a dat seama in sfarsit ca comicaria cu "limba moldoveneasca" nu tine si acum o dau intoarsa.
6 . P.C.M. stie ca daca un partid proromanesc ajunge la putere,va incerca unirea cu tara mama,desi Romania nu este in momentul acesta dispusa de unirea cu Moldova.Poate in 2015 o sa fim in stare sa ne unim cu fratii de peste Prut fara sa avem o problema cu economia nationala sau integritatea strategica sau a democratiei.

 

bine punctat!

tovul vladymir mai incearca o schimbare de cameleon a partidului komunist sovieto-moldav.

Populatia, care in fine pare sa fi prins curaj si gandeste, nu ii va mai vota arhaicii camarazi.

In schimb o noua denumire si o prefacuta "dizidenta" a unor vechi subordonati poate smulge voturi si slabi "dreapta" liberala pro-romaneasca.

Destinul romanilor de pe toate teritoriile romanesti nu poate fi decat unul: UNIUNEA EUROPEANA!

nedumerire

Cui ii place? Si ce spun strofele alea imbarligate de chirilica?Oricum, mesajul meu este:Romani de pretutindeni, uniti-va si nu uitati sa fiti buni crestini sub o unica palarie ortodoxa, caci soarele de la Bucuresti rasare pentru toti!

 

Transcrierea

-Moldova Sovietica,plaiul nostr-n floare
-Paseste impreuna cu Rusia Mare
-Alaturi de alte republici surori
-spre al uniunii senin viitor
-Doina infratirii proslaveste tara
-Cu intelepciune condusa de Partid
-Cauza lui Lenin-cauza mareata-
-O infaptuieste poporul strins unit
-Slava in veacuri,renascut pamint
-Munca sa-ti fie creator avint
-Si comunizmul-tel nestramutat
-Inalta-l prin fapte pentru fericirea ta.

Din aceasta frumoasa poezie care se aseamana cu cele scrise de marii nostri poeti din epoca de aur se desprind niste idei f. actuale ptr.R.Moldova:
-Sa paseasca impreuna cu Rusa Mare
-Cauza lui Lenin -cauza mareata-
-Comunismul tel nestramutat
-Numai asa vei avea fericirea ta.

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor