Ziare.com

Voronin l-a numit pe ministrul Justitiei in functia de premier

Joi, 10 Septembrie 2009, ora 17:46

   

Voronin l-a numit pe ministrul Justitiei in functia de premier
Presedintele Republicii Moldova Vladimir Voronin l-a numit, joi, pe ministrul Justitiei Vitalie Parlog in functia de prim-ministru interimar, dupa ce fostul premier, Zinaida Greceanii, a demisionat, miercuri.

Vitalie Parlog isi va incepe interimatul pe data de 14 septembrie si va ocupa aceasta functie pana la formarea noului Guvern al Republicii Moldova, potrivit Jurnal de Chisinau.

Parlog a devenit cel mai tanar ministru al Justitiei din Republica Moldova, dupa proclamarea independentei, ajungand in Guvernul moldovean la numai 32 de ani si cel mai tanar prim-ministru al tarii, fie el si interimar.

"In legatura cu survenirea situatiei de incompatibilitate si imposibilitatea exercitarii atributiilor sale de catre prim-ministrul in exercitiu, in vederea asigurarii continuitatii in administrarea treburilor publice pina la depunerea juramantului de catre membrii noului Guvern, in temeiul art. 100, art. 101 si art. 103 din Constitutia R.Moldova si al art. 3 si art. 5 din Legea despre statutul deputatului in Parlament, presedintele R.Moldova a semnat decretul, potrivit caruia Vitalie Parlog, ministru al justitiei, se desemneaza, din data de 14 septembrie 2009, in calitate de prim-ministru interimar, pana la formarea noului Guvern", este mentionat in decretul lui Voronin.

Parlog a preluat interimatul functiei de premier dupa ce Zinaida Greceanii, fostul prim-ministru, impreuna cu alti trei functionari cu rang de ministri adjuncti ai Partidului Comunistilor au demisiont miercuri, alegand statutul de deputati.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 1276 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
1 comentariu
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

TALMES-BALMES

Basarabia a ajuns tara lui Papura-Voda unde unii stau la putere cit vot si cum vor (chiar daca nu este constitutional),alianta freaca menta fara sa faca nimic concret si uite asa "timpul trece,leafa vine,noi muncim cu drag"

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor