Ziare.com

Voronin respinge ideea unui guvern de coalitie

Joi, 30 Aprilie 2009, ora 21:19

   

Voronin respinge ideea unui guvern de coalitie
Presedintele Republicii Moldova, Vladimir Voronin, exclude negocieri pentru functiile din noul guvern, considerand ca acestea nu-si au rostul in conditiile in care comunistii au 60 de mandate in Parlament.

Voronin a spus ca vor fi negociate toate functiile, vor fi consultate in mod democratic candidaturile pentru presedintii comisiilor parlamentare si alte fotolii, tinandu-se cont de numarul de mandate detinute. "In ce priveste functii in noul guvern, negocierile nu au rost, de vreme ce noi ( PRCM -n.red.) avem 60 de mandate", a mai spus Voronin.

Seful statului moldovean a respins ideea unui guvern de coalitie. "Nu, nu va fi nevoie. Dar pe oamenii competenti, care au idei originale si care reprezinta sau sustin partidele de opozitie, ii vom promova, cum am facut si pana in acum", a adaugat Vladimir Voronin.

"Propunem opozitiei sa organizam activitatea Parlamentului in regim normal", a declarat joi presedintele in exercitiu al R. Moldova, lider al Partidului Comunistilor (PCRM), Vladimir Voronin, intrebat ce astepta de la celelalte partide care au intrat in legislativ si care au impreuna 41 de mandate, transmite Info-Prim Neo.

"Avem foarte multe de facut si trebuie sa conlucram", a adaugat seful statului si deputat in noul Parlament.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 840 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
7 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

pe ei

in primul rind Voronin respinge pt ca el nu are nici cea mai mica idee ce inseamna guvern de coalitie

 

Pacatosul asta

nu vreq sa invete dela noi ce inseamna o coalitie.Sa multumim noi PLD si PSD ca avem aceasta fericire ? Dar a-ti mai vazut partid cu majoritate sa faca asa ceva ,adica opoitia in guvern.

Opozitia

Ar fi cea mai mare greseala pentru Opozitie ar fi sa conlucreze cu bolsevicii. La urmatoarele alegeri vor fi "maturati" din Parlament si nu se vor intoarce in veci la Guvernare (vezi cazul lui Iurie Rosca)

 

Asta asa este.Dar.....

nici un fruct nu e folositor daca nu e copt.Ori nici in Romania nici in Moldova fructul democratiei nu e nici macar pe hartie.Sa presupunem ca am fi impreuna.Ce ar fi fost pe 5 Mai.Greve pe ambele maluri ale Prutului ?Intai sa-l ascultam pe taticutul Basescu si "sa traim bine"apoi vor veni ei la noi.Pentruca si la noi au fost partide care au spus ca alegerile au fost furate.Mamica sa vezi cate minusuri o sa am.Nici nu voi dormi la noapte.Dar cei care le pun,fac asta pentruca nu stiu sa scrie.

PROBLEMA PAMÂNTULUI ROMÂNESC

Nu se poate ca un neam din lume, fie el chiar numai un trib de salbatici, sa nu-si puna cu durere sfasietoare problema pamantului sau, in fata unei navaliri straine. Toate neamurile din lume, de la inceputul istoriei pana astazi, si-au aparat pamantul patriei. Istoria tuturor popoarelor, ca si istoria noastra romaneasca, e plina de lupte pentru apararea pamantului. Sa fie oare o anomalie, o stare bolnavicioasa a noastra, a tineretului romanesc, faptul de a ne ridica sa ne aparam pamantul amenintat? Sau anomalie, a nu ni-l apara atunci cand ni-l vedem primejduit? Anomalie este a nu ne apara, adica a nu face ce toate neamurile au facut si fac. Anomalie si stare bolnavicioasa este a ne pune in contradictie cu toata lumea si cu intreaga noastra istorie.
De ce oare toate neamurile s-au luptat, se lupta si se vor lupta necontenit pentru apararea pamantului lor?
Pamantul este baza de existenta a natiei. Natiunea sta, ca un pom, cu radacinile ei infipte in pamantul tarii, de unde isi trage hrana si viata. Nu exista neam care sa poata trai fara pamant, dupa cum nu exista pom care sa traiasca atarnat in aer. O natie care nu are pamantul sau nu poate trai, decat daca se aseaza sau pe pamantul unei alte natii, sau pe trupul acesteia, sugandu-i viata.
Sunt legi facute de Dumnezeu, care oranduiesc viata popoarelor. Una din aceste legi este legea teritoriului. Dumnezeu a lasat un teritoriu determinat fiecarui popor ca sa traiasca, sa creasca, sa se dezvolte si sa-si creeze pe el cultura sa proprie.

 

Asa e cum spui, doar ca...

..in zilele noastre trebuie sa-i asculti pe "fratii mai mari" din UE si de peste ocean. Iar ei vor liniste ca sa-si indeplineasca planurile lor, nu pe ale noastre. Adevarat ca in schimb ne garanteaza oarecum apararea in fata celor care nu ne-au lasat sa traim in ultimele sute de ani. Smecheria e sa-i convingem ca nazuintele noastre sunt in consonanta cu planurile lor. Iar in cazul Basarabiei sunt sanse sa-i convingem, mai ales daca rusii devin prea amenintatori.

CIORONIN

cioronin nu vrea nimic,el nu mai vrea nici alegeri anticipate ,dar nu-i dupa el.cioronin ai o celula rezervata la Haga.

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor