Ziare.com

Voronin: UE se informeaza gresit despre R. Moldova, pe Internet

Joi, 17 Iulie 2008, ora 22:58

   

Voronin: UE se informeaza gresit despre R. Moldova, pe Internet
Perceptiile UE despre R. Moldova sunt gresite, deoarece Bruxelles-ul se informeaza din presa de opozitie si de pe Internet, a declarat vineri presedintele moldovean Vladmir Voronin.

Liderul de la Chisinau a dat indicatii responsabililor din Guvernul moldovean sa pregateasca note informative relevante pe domeniile semnalate ca fiind deficitare de catre expertii si oficialii europeni, pentru a prezenta periodic aceste note Comisiei Europene, relateaza NewsIn.

Vladimir Voronin spune ca actiunea nu poate fi calificata drept propaganda. "Nu vrem sa facem propaganda, ci doar sa demonstram care sunt faptele concrete. Cu UE nu putem vorbi in termeni de propaganda si demagogie, ci numai cu fapte concrete", a declarat presedintele Voronin in cadrul sedintei de joi a Comisiei pentru integrare europeana, desfasurata in prezenta presei.

Presedintele moldovean a dat aceasta indicatie in contextul criticilor venite din partea mai multor oficiali din UE legate de proasta functionare a unor aspecte ce tin de democratia din Republica Moldova, printre care libertatea si diversitatea mass-media, finantarea administratiilor locale conduse de opozitie, interdictia de a detine functii publice pentru detinatorii de cetatenie multipla.

"Consider ca daca noi am prezenta Comisiei Europene informatii privind structura mijloacelor electronice de informare din Moldova si numarul lor, privind raportul dintre numarul si tirajele ziarelor de diferita orientare, n-ar exista nici majoritatea intrebarilor legate de libertatea mass-media", a spus seful statului.

Declaratia vine in aceeasi zi cu lansarea de catre ambasadori ai mai multor state UE, printre care si Romania, a unei declaratii prin care cheama autoritatile moldovene sa imbunatateasca cadrul legislativ ce reglementeaza procesul electoral, sa asigure o reala libertate de exprimare si independenta pentru mass-media si sa elimine hartuirea partidelor de catre organele de stat.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 1040 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
2 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Propaganda?

Nici usturoi n-am mancat ,nici gura nu-mi miroase a iliescu ,pardon, voronin.

 

Moldova nu este a mea

Nu este nici a voastra.
Este a urmasilor urmasilor mei

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor