Ziare.com

Voronin vrea alegeri parlamentare pana in luna octombrie

Joi, 18 Februarie 2010, ora 12:31

   

Voronin vrea alegeri parlamentare pana in luna octombrie
Vladimir Voronin, liderul Partidului Comunistilor din Republica Moldova, i-a spus ambasadorului SUA la Chisinau, Asif J. Chaudhry, ca alegerile anticipate parlamentare trebuie sa aiba loc in acest an si nu mai tarziu de luna octombrie.

"Potentiala amanare a alegerilor parlamentare fie din initiativa unor lideri politici, fie din alte motive, nu poate fi considerata altfel decat o tentativa clara de uzurpare a puterii in stat.

Alegerile ar trebui sa se desfasoare nu mai tarziu decat luna octombrie 2010, astfel ca noul Parlament sa reuseasca sa aleaga organele de conducere, sa investeasca Guvernul, sa se reuseasca elaborarea si adoptarea legii bugetului pentru anul 2011, pentru ca noul aparat administrativ sa poata intra in noul an fara restante", a declarat Voronin, citat de Stirea Zilei

Desi Parlamentul desemnat pe 29 iulie nu a reusit sa aleaga presedintele tarii, nu este clar daca vor fi sau nu organizate alegeri anticipate.

Liderii Aliantei pentru Integrare Europeana au vorbit initial despre posibilitatea modificarii Constitutiei, in cadrul unui referendum, pentru a rezolva criza politica.

Vladimir Voronin spune insa ca initiativa majoritatii parlamentare de modificare a Constitutiei este categoric inacceptabila, iar criza politica poate fi depasita doar in cadrul "unui dialog si consens intre partidele politice".

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 448 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor