Ziare.com

Comunistii sarbatoresc "eliberarea Moldovei de sub ocupatia romana"

Joi, 27 Iunie 2013, ora 21:04

   

Comunistii sarbatoresc "eliberarea Moldovei de sub ocupatia romana"
Partidul Comunistilor din Republica Moldova (PCRM) va sarbatori vineri, 28 iunie, "eliberarea Moldovei de sub ocupatia romana". "In pofida tuturor calomniilor intunecate, amintirea aceasta va ramane vesnic in mintile si sufletele oamenilor", afirma comunistii moldoveni.

Potrivit unui comunicat de presa, deputatii si consilierii PCRM vor participa vineri la o "actiune de memorie" consacrata celei de-a "73 aniversare a eliberarii Moldovei de sub ocupatia romana".

"Nu vom intra in dezbateri pustii cu tot felul de falsificatori ai istoriei si trisori politici ce isi indreptatesc argintii primiti de peste Prut prin a murdari acest eveniment minunat, incercand sa sterga in radacina insasi memoria despre acele momente", se mentioneaza in comunicat, citat de Adevarul.

Epistola lui Voronin catre Merkel: Republica Moldova se dizolva in Romania

"In pofida tuturor calomniilor intunecate, amintirea aceasta va ramane vesnic in mintile si sufletele oamenilor. Raman documentele justificative pline de pozitivism si de amploarea evenimentului, care a marcat o pagina importanta in istoria statului moldovenesc, ce a permis poporului moldovenesc pastrarea identitatii si perspectiva istorica.

Acum, chiar si cei mai inversunati neprieteni a moldovenilor nu pot nega faptul ca perioada sovietica pentru Moldova a fost una de prosperitate economica si sociala fara precedent, un progres in domeniul educatiei, stiintei si culturii.

Anume din acest unghi de evaluare obiectiva, semnificatia acestor evenimente din 28 iunie 1940, devine una istorica. Deci, in ciuda tuturor criticilor pline de ura si de fals, poporul nostru isi va aminti mereu de lumina acestei date", se mai mentioneaza in comunicat.

Voronin: Limba romana n-a existat niciodata. Romanii au preluat limba moldoveneasca (Video)

In 2010, presedintele interimar al Moldovei, Mihai Ghimpu, a declarat 28 iunie ca Ziua ocupatiei sovietice. Potrivit decretului, in aceasta zi, in toate localitatile tarii urmau sa fie coborate in berna drapelele de stat si sa fie pastrat un moment de reculegere in memoria celor care au avut de suferit de pe urma ocupatiei sovietice. Decretul a fost anulat apoi printr-o decizie a Curtii Constitutionale.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 2815 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
29 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

De-a lungul istoriei mult prea ingaduitorului popor roman

au existat multi homunculi cu pretinse origini originare romanesti dar care erau si sunt doar creaturi ale dusmanilor Romaniei. Cozi de topor pe care istoria ii blesteama la nimicnicie. Nu poti sa-ti vinzi neamul si tara!!
Iata ca acest 'corb' poate! si o face! Ticalosul!

 

 

Au dreptate!

La noi tot comunistii (vopsiti in capitalisti rosii) sunt la putere, dupa puciul din '89!

 

 

@Moldoveanu ! Ai perfecta dreptate, cu o rezerva

totusi. Spui : "Ucrainenii fiind și ei naționaliști,au trecut de partea Germaniei chiar și cu o parte a armatei ( Armata lui Vlasov )"
Reiese ca armata lui Vlasov ar fi fost formata (numai) din ucrainieni, ceea ce e fals.

 

 

O mica epigrama

Nu ma pot gandi decat la epigrama lui Pastorel Teodoreanu adresata lui Sadoveanu:
Sadoveanu filo-rus
Si-a-ntors spatele spre-Apus
Ca s-arate-Apusului
Cum e fata rusului!
Cam asa e si cu tov. Voronin. Sta-i-ar bunastarea aia sovietica in gat!

 

 

Moldovene, unde esti? La Multi Ani!

Sanatate si sa va carabaniti in Transnistria!

 

 

Sa traiti, sa infloriti Moldovene, dar

tot romani sunteti sau cel putin asa se cheama pamantul pe care stati!

 

 

Romania a fost prima tara care a recunoscut Republica Moldova

Bineinteles ca presedinte era ilustrul Ion Ilici Iliescu.... Blestemul mortilor revolutiei si al moldovenilor carora le-a refuzat alipirea la Romania, o sa-l urmareasca si dincolo de moarte....

 

 

@Moldovene

De ce crezi ca romanii ardeleni au strigat la Alba Iulia, in anul 1918 "Noi vrem sa ne unim cu tara!"? De ce crezi ca Sfatul tarii de la Chisinau a votat, in martie, Unirea cu Romania?

 

 

Nu ti-e rusine ba nesimtitule ...?

Moldovane@,numai aberatii scrii omule, prostii si aiureli de idioat cronic...,te crezi destept dar esti prrost de numai nu imungi...! Eu sunt moldovean din Romania, spre deosebire de tine care esti o corcitura din Transnistria,EU nu va suport pe voi, mi-e greata numai cand va aud cum vorbiti, nu doresc o unire cu voi in asa-zisa Moldova mare, NICIODATA, Doamne fereste, sunteti batuti in cap maldavanilor crezand ca moldovenii adevarati vor dori asa ceva, ai *** in loc de creier.Voi, modovanii, purtati ilegal numele de Moldova/moldoveni, acest nume furat de la provincia istorica aflata in Romania. Moldova istorica e componenta indistructibila a Romaniei. Ba bolovane, de Dacia, de daci ai auzit, noi, moldovenii/romanii suntem urmasi dacilor, de fapt suntem dacii,Romania e Dacia nimic mai mult, ce abrezi cu tot felul de vome sovietice ba corcitura kaghebista..., nu tie rusine ba ordinarule! Ti-ar place sa vezi Romania dezbinata, jiggodie, ai studiat in RO, pe banii romanilor si acum scuipi si faci harti si tarisoare, coada de topor..., cum de nu intalnesc eu unul ca tine in fata, ti-as muta creierii in secunda unu corrcitura sovietica immputita.

 

 

e normal tovarase cioroiu

citez; Acum, chiar si cei mai inversunati neprieteni a moldovenilor nu pot nega faptul ca perioada sovietica pentru Moldova a fost una de prosperitate economica si sociala fara precedent, un progres in domeniul educatiei, stiintei si culturii.
Si acum vin eu si spun;
I ast timp si eu am inaintat in varsata si Somalia a mai inaintat ceva... Sa fie gratie urss-ului?
Dupa mintea ciorovnicului si soarele rasare datorita numai si numai urss.

 

 

Iliescu e invitat de onoare !

-----------------------------------

 

 

Tu vorbesti in numrlr romanilor ?

DEe prea buni ce suntem incepem orice razboi intr-o parte si-l terminam in alta ?De awsta nu ne pretuiesc nici invingatorii nici invinsii.Bine ca avem un sac mare cu laude.Ca dela Traian incoace ,am uitat de Decebal,si de tot ce pretindem ca am fi fost.Doar el s-a omorat,ca restul abea asteptau sa fie "civilizati" de navalitorii Romani.Iar femeile Dace, ce sa zicem de ele ?Au nascut poporul lui Traian.

 

 

Nu ti-e rusine ba nesimtitule sa te numesti roman?

Numai aberatii scrii omule, prostii si aiureli de idioat cronic...,te crezi destept dar esti prrost de numai nu imungi...! Eu sunt moldovean din Romania, spre deosebire de tine care esti o corcitura din Transnistria,EU nu va suport pe voi, mi-e greata numai cand va aud cum vorbiti, nu doresc o unire cu voi in asa-zisa Moldova mare, NICIODATA, Doamne fereste, sunteti batuti in cap maldavanilor crezand ca moldovenii adevarati vor dori asa ceva, ai *** in loc de creier.Voi, modovanii, purtati ilegal numele de Moldova/moldoveni, acest nume furat de la provincia istorica aflata in Romania. Moldova istorica e componenta indistructibila a Romaniei. Ba bolovane, de Dacia, de daci ai auzit, noi, moldovenii/romanii suntem urmasi dacilor, de fapt suntem dacii,Romania e Dacia nimic mai mult, ce abrezi cu tot felul de vome sovietice ba corcitura kaghebista..., nu tie rusine ba ordinarule! Ti-ar place sa vezi Romania dezbinata, jiggodie, ai studiat in RO, pe banii romanilor si acum scuipi si faci harti si tarisoare, coada de topor..., cum de nu intalnesc eu unul ca tine in fata, ti-as muta creierii in secunda unu corrcitura sovietica immputita.

 

 

TE-AM VAZUT IN TIMISOARA...

"Din spirit patriotic am acceptat să particip la eliberarea voastră in 89"
Cred ca te-am vazut prin Timisoara in 17 dec.1989,spargeai de zor geamurile de la Lloyd...si beai apa de la fantana cu pesti,sa te racoresti.
Spasiba,tavarisci,toti stiu ca romanu-i frate cu rusnacu' :)))

 

 

Lui ADY Ca////

Asa este.Romania a fost prima care a recunoscut RM. Dar a doua nu cumva a fost SUA ?Pe mine ma mira mai mult ca scrierile depe aici se numesc comentarii.Transnistria e o problema creata ca sa se gaseasca nod in papura.Basarabia adevarata cuprinde Bugeacul,adica Cetatea Alba,nu Transnistria,Iar "Moldovenii" astie pe care-i luati in deradere,au o limba mai romaneasca decat cea amestecata cu deasila de straini,Aratati-mi un Alecu Mateevici de dincoace de Prut.Dar cu cine putem discuta oare ? Cu cei care citesc cartile de joc si istoria lui Tismaneanu ?

 

 

Prima   1   2   Ultima
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor