Ziare.com

Comunistii sarbatoresc "eliberarea Moldovei de sub ocupatia romana"

Joi, 27 Iunie 2013, ora 21:04

   

Comunistii sarbatoresc "eliberarea Moldovei de sub ocupatia romana"
Partidul Comunistilor din Republica Moldova (PCRM) va sarbatori vineri, 28 iunie, "eliberarea Moldovei de sub ocupatia romana". "In pofida tuturor calomniilor intunecate, amintirea aceasta va ramane vesnic in mintile si sufletele oamenilor", afirma comunistii moldoveni.

Potrivit unui comunicat de presa, deputatii si consilierii PCRM vor participa vineri la o "actiune de memorie" consacrata celei de-a "73 aniversare a eliberarii Moldovei de sub ocupatia romana".

"Nu vom intra in dezbateri pustii cu tot felul de falsificatori ai istoriei si trisori politici ce isi indreptatesc argintii primiti de peste Prut prin a murdari acest eveniment minunat, incercand sa sterga in radacina insasi memoria despre acele momente", se mentioneaza in comunicat, citat de Adevarul.

Epistola lui Voronin catre Merkel: Republica Moldova se dizolva in Romania

"In pofida tuturor calomniilor intunecate, amintirea aceasta va ramane vesnic in mintile si sufletele oamenilor. Raman documentele justificative pline de pozitivism si de amploarea evenimentului, care a marcat o pagina importanta in istoria statului moldovenesc, ce a permis poporului moldovenesc pastrarea identitatii si perspectiva istorica.

Acum, chiar si cei mai inversunati neprieteni a moldovenilor nu pot nega faptul ca perioada sovietica pentru Moldova a fost una de prosperitate economica si sociala fara precedent, un progres in domeniul educatiei, stiintei si culturii.

Anume din acest unghi de evaluare obiectiva, semnificatia acestor evenimente din 28 iunie 1940, devine una istorica. Deci, in ciuda tuturor criticilor pline de ura si de fals, poporul nostru isi va aminti mereu de lumina acestei date", se mai mentioneaza in comunicat.

Voronin: Limba romana n-a existat niciodata. Romanii au preluat limba moldoveneasca (Video)

In 2010, presedintele interimar al Moldovei, Mihai Ghimpu, a declarat 28 iunie ca Ziua ocupatiei sovietice. Potrivit decretului, in aceasta zi, in toate localitatile tarii urmau sa fie coborate in berna drapelele de stat si sa fie pastrat un moment de reculegere in memoria celor care au avut de suferit de pe urma ocupatiei sovietice. Decretul a fost anulat apoi printr-o decizie a Curtii Constitutionale.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 2815 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
29 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Moldovene, unde esti? La Multi Ani!

Sanatate si sa va carabaniti in Transnistria!

 

 

Romania a fost prima tara care a recunoscut Republica Moldova

Bineinteles ca presedinte era ilustrul Ion Ilici Iliescu.... Blestemul mortilor revolutiei si al moldovenilor carora le-a refuzat alipirea la Romania, o sa-l urmareasca si dincolo de moarte....

 

 

Din păcate......

....transnistrenii serbează ziua Eliberării de sub jugul fascist . Dacă Antonescu se oprea la Nistru,eliberind doar Moldova rominească.....azi nu ne-am contrazice. Transnistria a fost ocupată prin forța armelor unui General FASCIST,Gen. Antonescu. Cine nu cunoaște istoria.....le-o spun eu cu documente reale. Antonescu a trecut de partea Legionarilor cu doctrină fascistă,a imbrăcat cămașa verde a Gărzii de Fer,a cerut legionarilor să depună Jurămintul de Credință in fața lui și a lui Horia Sima. Salutul fascist a fost onorat de la tribuna oficială in fața a sute de mii de legionari. Priviți :
http://youtu.be/XxL3TTdpkTk
Acum....poate că e o surpriză pentru unii,dar istoria nu iartă ! Așa că nu mai criticați pe transnistreni că serbează ziua in care Armata Roșie ia eliberat de FASCISMU ROMÂNESC !
Nu uitați,că alături de cei doi Antonescu,a fost executat și Guvernatoru Fascist impus de Mareșal in Transnistria...Gheorghe Alexianu. Dar puțini dintre voi știu că Mareșalu se numea Victor ! oare.....nu e ceva premo......

 

 

Iliescu e invitat de onoare !

-----------------------------------

 

 

Politicienii comuniști din Moldova.....

....trag pe turta lor,meschin,ca de obicei. Moldova e pină la Nistru ! nu uitați asta. Pe teritoriul Moldovei nu o să vedeți serbind rominii moldoveni,ci doar unii capsomani de etnie rusă sau găgăuză,tătară sau ucraineană. Cei de peste Nistru au acest drept pe care voi nu-l puteți nega. Eu sunt Transnistrean din Bender-Tighina,deci moldovean de origine romină,de pe malu moldovenesc al Nistrului,dar am trăit și copilărit pe ambele maluri. Așa că nu puteți voi să-mi furați identitatea națională. Vorbesc romanește mai bine și mai legat decit majoritatea dintre voi ,postaci politici,argați la unu sau altul dintre partidele ce au furat Romania din 89 și pină azi.Din spirit patriotic am acceptat să particip la eliberarea voastră in 89,dar politicienii voștri in frunte cu Ion Iliescu v-au prostit,furat revolta și azi tot un comunist aveți ca Președinte,altu Prim Ministru și Mafia tot nomenclaturistă. Și mai aveți curaju să ne criticați pe noi moldovenii care am stat sub cizmă rusească. Voi a-ți avut șansa de a fi DEMOCRAȚI și...unde a-ți ajuns ? Asta e democrație ? Asta e libertate ? A-ți ajuns sclavi foștilor comuniști și copiilor lor ! Și vă vor călări incă ani buni. Moldovenii au vrut să se alipească Rominiei ....și ? Iliescu ia trădat ! Atunci era posibil și mult mai ușor,azi...Russia și-a revenit din șocul 1990,poate trece din Transnistria peste Moldova in maximum 4 ore ! Ce vreți ? Să ne vedeți la groapa comună precum sirienii ? Moldovenii nu au avut șansa voastră,și totuși......luptă ca să rămină un popor liber și independent ! Voi ? Luptați ca să vă....DESTRĂMAȚI ! Nu vă văd bine in doi-trei ani. Străinii vă poartă simbetele,și ve-ți ajunge sclavi pe pămintul strămoșilor voștri. Măcar NOI ,moldovenii să ne intregim Moldova ....așa cum a fost ea lăsată de Stefan cel Mare și Sfint ! Voi o să ajungeți cu o Transilvanie germano-austriaco-ungurească iar Țara Romanească......o enclavă unde europenii vor inghesui rromii alungați din UE. Asta vreți ? Dacă nu......e timpu să vă treziți !

 

 

De-a lungul istoriei mult prea ingaduitorului popor roman

au existat multi homunculi cu pretinse origini originare romanesti dar care erau si sunt doar creaturi ale dusmanilor Romaniei. Cozi de topor pe care istoria ii blesteama la nimicnicie. Nu poti sa-ti vinzi neamul si tara!!
Iata ca acest 'corb' poate! si o face! Ticalosul!

 

 

O mica epigrama

Nu ma pot gandi decat la epigrama lui Pastorel Teodoreanu adresata lui Sadoveanu:
Sadoveanu filo-rus
Si-a-ntors spatele spre-Apus
Ca s-arate-Apusului
Cum e fata rusului!
Cam asa e si cu tov. Voronin. Sta-i-ar bunastarea aia sovietica in gat!

 

 

e normal tovarase cioroiu

citez; Acum, chiar si cei mai inversunati neprieteni a moldovenilor nu pot nega faptul ca perioada sovietica pentru Moldova a fost una de prosperitate economica si sociala fara precedent, un progres in domeniul educatiei, stiintei si culturii.
Si acum vin eu si spun;
I ast timp si eu am inaintat in varsata si Somalia a mai inaintat ceva... Sa fie gratie urss-ului?
Dupa mintea ciorovnicului si soarele rasare datorita numai si numai urss.

 

 

Au dreptate!

La noi tot comunistii (vopsiti in capitalisti rosii) sunt la putere, dupa puciul din '89!

 

 

Noi suntem Moldoveni !

Ascultă ! copii noștri nu suferă de sindromu....neputinței ! Ei sunt mindri și vor lupta ca impreună.......romini,ruși,ucrainieni,găgăuzi,lipoveni,tătari,cazaci să trăiască pe acest petec de pămint numit MOL-DO-VA !

http://youtu.be/NkBRrBorDHA

 

 

Sa traiti, sa infloriti Moldovene, dar

tot romani sunteti sau cel putin asa se cheama pamantul pe care stati!

 

 

@Moldovene

De ce crezi ca romanii ardeleni au strigat la Alba Iulia, in anul 1918 "Noi vrem sa ne unim cu tara!"? De ce crezi ca Sfatul tarii de la Chisinau a votat, in martie, Unirea cu Romania?

 

 

Ascultă ! și ve-i ințelege !!!!!

http://youtu.be/NkBRrBorDHA

 

 

@Moldoveanu ! Ai perfecta dreptate, cu o rezerva

totusi. Spui : "Ucrainenii fiind și ei naționaliști,au trecut de partea Germaniei chiar și cu o parte a armatei ( Armata lui Vlasov )"
Reiese ca armata lui Vlasov ar fi fost formata (numai) din ucrainieni, ceea ce e fals.

 

 

@Moldoveanu

Transnistria nu-i oare tot o parte a Republicii Moldova, inclusiv a Romaniei? Nu cred ca suntem in masura sa-l judecam pe Ion Antonescu. Nu sunt fan al Maresalului,are o gramda de pacate, a luat o gramada de decizii gresite, dar a fost un om al timpului sau. Fara el soarta noastra era aceeasi, de muri-t, tot muream, dar o faceam in genunchi, fara riposta.

 

 

Prima   1   2   Ultima
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor