Ziare.com

Presedintele raionului Ungheni: Sarma ghimpata de pe Prut, o rusine a Europei

Marti, 13 Mai 2008, ora 22:17

   

Presedintele raionului Ungheni: Sarma ghimpata de pe Prut, o rusine a Europei
Sarma ghimpata de pe Prut, vestigiu sovietic menit sa delimiteze granita naturala cu Romania, este o rusine a Europei, a declarat presedintele raionului Ungheni, Ion Harea, citat de NewsIn.

Ion Harea a fost avertizat recent de presedintele Vladimir Voronin ca va face puscarie, daca scoate acest dispozitiv.

"Insistenta presedintelui Vladimir Voronin de a mentine sarma ghimpata pe Prut este inexplicabila in conditiile in care Consiliul raional Ungheni a initiat deja un proiect de modernizare a frontierei, cu finantare europeana, mai ales ca frontiera pe Prut este si cea cu UE. Sarma ghimpata de pe Prut este o rusine a Europei", a declarat marti Ion Harea.

El a confirmat ca, in cadrul unei vizite de lucru in raionul Ungheni, la sfarsitul lunii aprilie, Voronin a avertizat conducerea locala sa nu scoata sarma ghimpata de pe un segment de 80 de km de frontiera moldo-romana.

"Voi, astia de la Ungheni, aveti probleme cu granita? Sarma ghimpata nu-i a voastra. Daca nu va veti linisti, veti nimeri in puscarie cu tot cu consiliul vostru si in primul rand presedintele raionului!", a spus Voronin conducerii locale.

Ion Harea i-a spus lui Voronin ca "sarma ghimpata de pe Prut este de mult ruginita, iar tot ce este ruginit trebuie sa plece".

Consiliul raional Ungheni a decis inca in luna octombrie a anului trecut demontarea gardului de sarma ghimpata de-a lungul frontierei de vest, cea cu Romania, ramas din perioada sovietica si utilizat in continuare de granicerii moldoveni ca element al dispozitivului de securizare a frontierei vestice, chiar daca Legea cu privire la frontiera de stat nu contine cuvintele "sarma" si nici "ghimpata".

Sarma ghimpata ramasa din perioada sovietica a fost scoasa de la hotarul cu Romania inca de la inceputul anilor '90, insa nu pe intreaga lungime a frontierei. Pe langa raionul Ungheni, mai exista o portiune de 10 kilometri de sarma ghimpata si in raionul Cantemir.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 3142 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
4 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Probabil ca nu sunt

Tigani prin zona, ca disparea de mult si sirma si stilpii, spre disperarea lui Veron...tatal tuturor relelor.

 

Vladimir Voronin,este tigan rusificat,

Tiganul asta de Voronin nu-si mai incape in piele.La fel ca betivanul de Yuschenko.Oricum soarta Ucrainei a fost pecetluita la SUMMIT-ul de la Bucuresti.Urmeaza dezmembrarea acestuia si alipirea teritoriilor statelor carora de drept l-e apartin.Implicit si Moldova ,va intra curind in componenta patriei muma,fie ca vrea tiganul Voronin,sau betivul Yuscenko sau nu.Le urez soarta Yugoslaviei,iar celor doi presedinti,,,,RADU,,,si duca-se in pustii.Punct

 

ba,

rromarlane, du-te-n ma-ta!

 

Tu esti tigan,mai,

Nu ti-e rusine sa-ti ponegresti tara mai ticalosule ? Tu esti mai tigan,decat tiganii.Piei nerusinatule!

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor