Ziare.com

Presedintele raionului Ungheni: Sarma ghimpata de pe Prut, o rusine a Europei

Marti, 13 Mai 2008, ora 22:17

   

Presedintele raionului Ungheni: Sarma ghimpata de pe Prut, o rusine a Europei
Sarma ghimpata de pe Prut, vestigiu sovietic menit sa delimiteze granita naturala cu Romania, este o rusine a Europei, a declarat presedintele raionului Ungheni, Ion Harea, citat de NewsIn.

Ion Harea a fost avertizat recent de presedintele Vladimir Voronin ca va face puscarie, daca scoate acest dispozitiv.

"Insistenta presedintelui Vladimir Voronin de a mentine sarma ghimpata pe Prut este inexplicabila in conditiile in care Consiliul raional Ungheni a initiat deja un proiect de modernizare a frontierei, cu finantare europeana, mai ales ca frontiera pe Prut este si cea cu UE. Sarma ghimpata de pe Prut este o rusine a Europei", a declarat marti Ion Harea.

El a confirmat ca, in cadrul unei vizite de lucru in raionul Ungheni, la sfarsitul lunii aprilie, Voronin a avertizat conducerea locala sa nu scoata sarma ghimpata de pe un segment de 80 de km de frontiera moldo-romana.

"Voi, astia de la Ungheni, aveti probleme cu granita? Sarma ghimpata nu-i a voastra. Daca nu va veti linisti, veti nimeri in puscarie cu tot cu consiliul vostru si in primul rand presedintele raionului!", a spus Voronin conducerii locale.

Ion Harea i-a spus lui Voronin ca "sarma ghimpata de pe Prut este de mult ruginita, iar tot ce este ruginit trebuie sa plece".

Consiliul raional Ungheni a decis inca in luna octombrie a anului trecut demontarea gardului de sarma ghimpata de-a lungul frontierei de vest, cea cu Romania, ramas din perioada sovietica si utilizat in continuare de granicerii moldoveni ca element al dispozitivului de securizare a frontierei vestice, chiar daca Legea cu privire la frontiera de stat nu contine cuvintele "sarma" si nici "ghimpata".

Sarma ghimpata ramasa din perioada sovietica a fost scoasa de la hotarul cu Romania inca de la inceputul anilor '90, insa nu pe intreaga lungime a frontierei. Pe langa raionul Ungheni, mai exista o portiune de 10 kilometri de sarma ghimpata si in raionul Cantemir.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 3142 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
4 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Tu esti tigan,mai,

Nu ti-e rusine sa-ti ponegresti tara mai ticalosule ? Tu esti mai tigan,decat tiganii.Piei nerusinatule!

 

ba,

rromarlane, du-te-n ma-ta!

 

Vladimir Voronin,este tigan rusificat,

Tiganul asta de Voronin nu-si mai incape in piele.La fel ca betivanul de Yuschenko.Oricum soarta Ucrainei a fost pecetluita la SUMMIT-ul de la Bucuresti.Urmeaza dezmembrarea acestuia si alipirea teritoriilor statelor carora de drept l-e apartin.Implicit si Moldova ,va intra curind in componenta patriei muma,fie ca vrea tiganul Voronin,sau betivul Yuscenko sau nu.Le urez soarta Yugoslaviei,iar celor doi presedinti,,,,RADU,,,si duca-se in pustii.Punct

 

Probabil ca nu sunt

Tigani prin zona, ca disparea de mult si sirma si stilpii, spre disperarea lui Veron...tatal tuturor relelor.

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor