Ziare.com

"Timpul de dimineata": Voronin viziteaza statuia lui Eminescu pe ascuns

de Irina Olteanu
Luni, 14 Ianuarie 2008, ora 13:23

   

Vladimir Voronin viziteaza rar statuia poetului Mihai Eminescu si "are alergie la felul romanesc de exprimare, gandire, educatie si diplomatie", scrie luni, cotidianul "Timpul de dimineata".

Voronin viziteaza statuia lui Eminescu "numai pe 15 ianuarie, dar si atunci cu noaptea in cap, ca sa nu-l vada nimeni. Pentru ca Eminescu e roman. Ma intreb acum: se va duce sau nu maine Voronin sa depuna o floare la bustul lui Mihai Eminescu? Chiar si un copil stie ca Eminescu este poetul tuturor romanilor...", afirma autorul articolului aparut in cotidianul "Timpul de dimineata", Nicolae Roibu.

In schimb, conducatorul moldovean viziteaza ceva mai des statuia lui Stefan cel Mare, adauga Roibu. In acelasi cotidian aparut luni, Mitos Micleusanu, unul dintre autorii proiectului "Planeta Moldova", a declarat, intr-un interviu, ca Voronin n-ar fi Voronin daca n-ar face spectacolul acesta paroxistic si patologic in privinta Romaniei.

"Aici e vorba de patologie si de protejarea pozitiei, nicidecum de antiromanism. Ce i-ar aduce lui personal prietenia cu Romania? El uraste Romania pentru ca are alergie la felul romanesc de exprimare, gandire, educatie si diplomatie. Or, Voronin e suma mentalitatilor ce populeaza Moldova: si orgolios, si arogant, si autosuficient. El nu vrea sa se inteleaga cu nimeni, fiindca la bataie este fotoliul lui", afirma Mitos Micleusanu.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 685 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor