Voronin vrea sa se intalneasca cu Basescu la summitul NATO

Duminica, 16 Martie 2008, ora 14:36
1676 citiri
Voronin vrea sa se intalneasca cu Basescu la summitul NATO

Ministrul moldovean de externe, Andrei Stratan (foto), sustine ca a avut o discutie la telefon cu omologul sau roman Adrian Cioroianu, pentru a-i solicita o intalnire bilaterala Voronin-Basescu, in cadrul summitului NATO, insa seful diplomatiei romane infirma ca a avut loc o astfel de convorbire, informeaza NewsIn.

La summitul de la Bucuresti vor participa presedintele moldovean Vladimir Voronin, ministrul de externe Andrei Stratan si ministrul apararii, Vitalie Vrabie. Andrei Stratan a confirmat participarea delegatiei moldovene la toate manifestarile din cadrul summitului NATO, adaugand ca Chisinaul este in asteptarea unui raspuns din partea Bucurestiului legat de o eventuala intrevedere cu presedintele Basescu.

Ministrul roman de Externe a negat insa ca a vorbit cu Andrei Stratan pe tema bilaterale Voronin-Basescu la summitul NATO de la Bucuresti. Secretariatul pentru organizarea summitului NATO a recunoscut, in schimb, ca secretarul de stat Victor Micula a fost contactat de reprezentanti ai Ambasadei Republicii Moldova la Bucuresti in legatura cu aceasta chestiune.

Presedintele Vladimir Voronin invoca, in ultima vreme, necesitatea semnarii unei declaratii de catre actorii internationali care sa garanteze neutralitatea statului moldovean, o garantie care, spune presedintele moldovean, ar ajuta la reglementarea conflictului transnistrean.

Solicitarea Chisinaului pentru o intalnire bilaterala in marja summitului NATO intervine in conditiile in care, intr-un interviu acordat de presedintele Vladimir Voronin la sfarsitul lunii februarie, seful statului moldovean a parut sa-si tempereze retorica fata de Romania.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Stoltenberg despre România. "Este esenţială pentru apărarea Flancului Estic al Alianţei"
Stoltenberg despre România. "Este esenţială pentru apărarea Flancului Estic al Alianţei"
România este esenţială pentru apărarea Flancului Estic al Alianţei, a afirmat marţi seară, 16 aprilie, Jens Stoltenberg, secretarul general al NATO, după o discuţie cu preşedintele Klaus...
Comandantul trupelor NATO în Europa a dezvăluit amploarea pierderilor forțelor aeriene ruse în Ucraina
Comandantul trupelor NATO în Europa a dezvăluit amploarea pierderilor forțelor aeriene ruse în Ucraina
Rusia a pierdut aproximativ 10% din aeronavele sale în mai bine de doi ani de război în Ucraina, a declarat șeful forțelor europene ale Statelor Unite, cu câteva săptămâni înaintea unei...
#Andrei Stratan, #Vladimir Voronin, #NATO , #Romania