Ziare.com

Voronin vrea sa semneze tratatele bilaterale cu Romania

Joi, 22 Ianuarie 2009, ora 22:27

   

Voronin vrea sa semneze tratatele bilaterale cu Romania
Vladimir Voronin a subliniat necesitatea semnarii Tratatului de frontiera si a Tratatului politic de baza dintre Romania si Republica Moldova la intrevederea pe care a avut-o joi la Chisinau cu seful diplomatiei romane, Cristian Diaconescu.

Presedintele moldovean afirma ca semnarea celor doua tratate va contribui la extinderea si consolidarea cadrului juridic bilateral.

Cristian Diaconescu si omologul sau moldovean, Andrei Stratan, au anuntat joi ca exista perspective pentru a gasi o solutie si un numitor comun pentru semnarea tratatelor bilaterale, subiect de divergenta in ultimii ani intre Bucuresti si Chisinau.

Republica Moldova insista asupra semnarii acestor documente, in timp ce diplomatia de la Bucuresti subliniaza ca ele nu sunt neaparat necesare, cadrul juridic oferit de acordurile incheiate de Chisinau cu Uniunea Europeana, din care Romania face parte, fiind suficient pentru a acoperi problemele ce si-ar gasi rezolvare prin semnarea acestor tratate bilaterale.

In acelasi timp, Vladimir Voronin si-a exprimat disponibilitatea de a continua consolidarea relatiilor de colaborare cu Romania pe diferite planuri, inclusiv in ceea ce priveste dialogul politic bilateral.

Presedintele de la Chisinau este interesat de aprofundarea si pe viitor a relatiilor comercial-economice moldo-romane, precum si de extinderea cooperarii transfrontaliere, mentioneaza comunicatul Presedintiei.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 1452 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
8 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

SEMNATI, BAAA!

CA SA LUAM SI NOI CETATENIE MOLDOVINEASCA, BAAA!

 

NU TREBUIE SEMNAT NIMIC CU COMUNISTUL.....

...de VORININ. Cand a fost de semnat nu a vrut.Acum la sfarsit ed mandat si-a adus aminte ca Basarabia se invecineaza cu Romania si vrea acorduri.Romania o se le semneze daca este cazul cu viitorul presedinte .Nu ne temem ca ne ataca Moldova si noi nu avem inca acordul de buna vecinatate .

 

Asa este

Nu e nici o graba. Putem astepta si 20 de ani pina cind vine unul care nu e bolsevic.

vin alegerile..????. pleaca la moscova rus scarbos

 

Voronin (Corbu)....

.....noi-cu noi nu ne putem semna tratate de nici-un fel.In plus adresati-va Uniunii Europene din care face parte si Romania. Dar...voi...cine sunteti ? - si ce vreti ? La voi nu a ajuns criza ? Traiti si voi din ajutoare internationale ca Hamas ? Nu va da Mama Rusia destul ? Poate doriti si ceva pe spinare !

 

ROMANIA DIVIZATA IN DOUA STATE ROMANESTI

Aici este vorba de altceva, nu ca n-ar exista cadru legal de schimburi economice. Voronin doreste sa accenueze faptul ca exista doua state diferite - CHIAR DACA TOATA LUMEA STIE CA SUNT ROMANESTI - DAR EL VREA ODATA MAI MULT SA-SI SCOATA IN VALOARE DIFERENTIEREA DE ROMANIA; Avand relatii bilaterale,multe acorduri, cat mai multe acte incheiate bilateral, inseamna si recunoasterea P.M. de catre Romania pe mai multe planuri, de nenumarate ori, ca sa nu fie discutie ca de fapt, exista o singura tara divizata in doua state romanesti, si anume ROMANIA!
DE-AIA INSISTA ATAT DE MULT, VORONIN

 

Nu este nici o graba

Se mai poate astepta. Voronin va pierde alegerile, iar viitoarea conducere s-ar putea sa aiba alte intentii.

ROMANIA DIVIZATA IN DOUA STATE ROMANESTI

Aici este vorba de altceva, nu ca n-ar exista cadru legal de schimburi economice. Voronin doreste sa accenueze faptul ca exista doua state diferite - CHIAR DACA TOATA LUMEA STIE CA SUNT ROMANESTI - DAR EL VREA ODATA MAI MULT SA-SI SCOATA IN VALOARE DIFERENTIEREA DE ROMANIA; Avand relatii bilaterale,multe acorduri, cat mai multe acte incheiate bilateral, inseamna si recunoasterea R.M. de catre Romania pe mai multe planuri, de nenumarate ori, ca sa nu fie discutie ca de fapt, exista o singura tara divizata in doua state romanesti, si anume ROMANIA!
DE-AIA INSISTA ATAT DE MULT, VORONIN

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor