Fenechiu: Discursul lui Boc seamana cu cel al lui Voronin

Luni, 31 August 2009, ora 20:51
2142 citiri
Fenechiu: Discursul lui Boc seamana cu cel al lui Voronin
Foto: Realitatea Tv

Vicepresedintele PNL Relu Fenechiu a declarat luni, dupa discursul lui Emil Boc de la finalul sedintei Colegiului Director, ca promisiunile premierului seamana tot mai mult cu cele facute de fostul presedinte moldovean Vladimir Voronin.

"Am ascultat discursul lui Boc si, fara sa fac o declaratie tendentioasa, a semanat cu cel al lui Voronin. Dupa un an de guvernare trebuie sa vina domnul Boc cu ceva palpabil, el incepe sa ne promita azi cum va fi in Romania peste doi ani sau cinci ani.

Ne spune ca pana in 2015 vor creste salariile cu 50%, societatea de astazi o creem noi. Astept pe domnul Boc sa vina sa le spuna romanilor privindu-i in ochi ce a facut", a spus Fenechiu, la Realitatea Tv.

Cat despre liderul celuilalt partid aflat la guvernare, Mircea Geoana, Fenechiu a spus ca este un ipocrit si ca ar face bine sa nu mai faca declaratii legate de o Coalitie din care si-ar dori sa faca parte, ci de cea in care este acum.

"Domnul Geoana are obligatia sa nu mai iasa la televizor si sa vorbeasca despre o alta guvernare decat cea din care face parte. Domnul Geoana este cel ipocrit", a mai spus liderul PNL.

Madalin Voicu: Andronescu e depasita de situatie

Cat despre controversata Lege a Invatamantului, deputatul PSD Madalin Voicu a spus ca niciunul dintre pachete nu este bun si ca ministrul Educatiei Ecaterina Andronescu este depasita de situatie.

"Referitor la Educatie, ambele pachete sunt proaste. Pachetul Miclea se poate aplica in alta parte, iar doamna Andronescu, imi pare rau s-o spun, dar e depasita de situatie. Cred ca trebuie o solutie adaptata la Romania de astazi", a spus Madalin Voicu.

Insa vicepresedintele PD-L Cezar Preda a explicat ca pachetul legislativ pe care guvernul isi va asuma raspunderea este cel conceput de fostul ministru Mircea Miclea, mai ales ca pachetul Andronescu a luat de acolo foarte multe legi.

"Pachetul Andronescu este un pachet de legi unde, trebuie sa va spun, sunt mai multe legi din pachetul Miclea", a spus Cezar Preda. Intrebat care dintre seturile de legi va primi aprobarea guvernului, liderul PD-L a raspuns scurt: "Este setul Miclea si asa va iesi miercuri din Guvern".

Premierul Emil Boc a declarat luni, la finalul sedintei conducerii PD-L cu grupurile parlamentare, ca democrat-liberalii sustin fara rezerve asumarea raspunderii Guvernului pe 2 septembrie, pentru pachetele care vizeaza reforma statului roman.

ANRE demontează declarațiile ministrului Burduja privind energia alternativă: "Să se liciteze pentru aceste capacități"
ANRE demontează declarațiile ministrului Burduja privind energia alternativă: "Să se liciteze pentru aceste capacități"
Declarațiile ministrului Energiei, Sebastian Burduja, referitoare la ritmul extraordinar de instalare a fotovoltaicelor și eolienelor, au fost contrazise de președintele ANRE (Autoritatea...
Viitorul sumbru descris de Dan Barna (USR): "În 2025 vor fi din nou măriri de taxe pentru că nu mai au bani"
Viitorul sumbru descris de Dan Barna (USR): "În 2025 vor fi din nou măriri de taxe pentru că nu mai au bani"
Dan Barna lansează un atac la actuala guvernare care protejează în opinia sa "sinecurile şi pensiile speciale" pe care PSD şi PNL le plătesc în continuare. Aceste cheltuieli vor duce la...
#Relu Fenechiu, #Madalin Voicu, #legi educatie, #discurs Emil Boc, #Vladimir Voronin , #stiri Vladimir Voronin