Liga Apararii Nationale il someaza pe Voronin sa puna punct abuzurilor

Miercuri, 15 Aprilie 2009, ora 21:59
1613 citiri
Liga Apararii Nationale il someaza pe Voronin sa puna punct abuzurilor

Intr-o scrisoare deschisa catre Vladimir Voronin, remisa Ziare.com, Burlacu Constantin, presedintele Ligii Apararii Nationale, ii cere sefului statului moldovean sa ii elibereze imediat pe oamenii arestati abuziv si torturati in ultima saptamana si le acorde acestora despabubiri impreuna cu scuzele sale.

"Domnule Voronin, am urmarit cu multa atentie tragicile evenimente care au avut loc in ultimile zile la Chisinau, Republica Moldova. Sa fiu sincer, sunt foarte nemultumit si revoltat pentru faptul ca ati folosit in mod barbar si criminal forta pentru a suprima manifestatiile de protest contra ramasitelor bolsevico-comuniste de pe pamantul meu natal", isi incepe Burlacu scrisoarea, remisa Ziare.com.

"Eu sunt moldovean, originar de pe meleagurile lui Mihai Eminescu, poet national si parintele nationalismului moldovenesc si romanesc si, nu pot tolera ca in Moldova lui Stefan cel Mare, niste agenti stalinisto-comunisti ai Moscovei sa-si faca de cap, ori sa-si bata joc la infinit de Fiii Moldovei si de aceasta sacra tara", isi continua el scrisoarea.

Presedintele Ligii Apararii Nationale sustine ca este o rusine ca Voronin sa se adreseze in limba rusa unei natiuni vorbitoare a unei limbi geto-daco-romana si cere pedepsirea imediata a comunistilor responsabili pentru abuzurile comise.

"Chiar nu va este rusine, ca presedinte al Moldovei sa va adresati moldovenilor in limba rusa, o limba atat de nesuferita de moldoveni, vorbitori ai limbii latine? (...) Comunistii trebuie arestati si adusi in fata justitiei si pedepsiti pentru abuzurile si actiunile lor teroriste si criminale comise in timpul dictaturii comuniste contra poporului moldovenesc, pacii si umanitatii, nu sa fie lasati liberi sa participe in alegeri democratice", mai scrie Constantin Burlacu.

Scrisoare ii este adresata "D-lui Vladimir Voronin, fost General bolsevic sovietic, lider al Partidului Comunist si presedinte communist al Moldovei" si se incheie cu sloganurile "Jos comunismul si colaboratorii lui!, Pentru victoria cauzei nationale! Traiasca reunificarea Moldovei cu Romania!".

Citeste si:
Sectorul Capitalei abandonat de partidele politice. Rămași fără primar, cetățenilor li se propun candidați necunoscuți
Sectorul Capitalei abandonat de partidele politice. Rămași fără primar, cetățenilor li se propun candidați necunoscuți
La trei luni după ce primăria Sectorului 5 din Capitală a rămas fără primar ca urmare a condamnării lui Cristian Popescu-Piedone, partidele nu s-au grăbit să facă propuneri de...
România va avea o nouă conductă de transport de gaze naturale. Ce județe va tranzita
România va avea o nouă conductă de transport de gaze naturale. Ce județe va tranzita
Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a anunțat vineri, 12 august, că a fost semnată autorizaţia de construire a conductei de transport gaze naturale pe direcţia Prunişor - Orşova - Băile...