Oficialii de la Chisinau saluta victoria lui Obama

Miercuri, 05 Noiembrie 2008, ora 21:04
804 citiri
Oficialii de la Chisinau saluta victoria lui Obama

Presedintele moldovean Vladimir Voronin l-a felicitat miercuri pe democratul Barack Obama pentru "stralucita victorie" obtinuta in alegerile prezidentiale din SUA.

Totodata, ministrul de Externe Andrei Stratan este convins ca nu vor exista "mari oscilatii" in politica SUA fata de Republica Moldova.

"Din partea poporului Republicii Moldova si al meu personal, va adresez cele mai calduroase felicitari cu ocazia stralucitei victorii repurtate in cadrul alegerilor pentru inalta functie de presedinte al Statelor Unite ale Americii", se arata in mesajul presedintelui Voronin, care ii marturiseste noului lider de la Casa Alba ca a urmarit "cu multa atentie" derularea campaniei electorale din Statele Unite.

"Tin sa mentionez ca alegerea cu adevarat istorica, facuta de poporul american, este o alegere in favoarea schimbarii, progresului si prosperitatii, avand la baza principiile fundamentale ale democratiei", subliniaza seful statului.

"Folosesc aceasta ocazie pentru a reafirma dorinta Republicii Moldova de a consolida si aprofunda in continuare relatiile de prietenie si cooperare cu tara dumneavoastra in cele mai diverse domenii, precum si de a stabili noi punti de colaborare reciproc avantajoasa", mai spune presedintele Voronin in mesajul adresat lui Barack Obama.

Cum încearcă PSD să negocieze retragerea lui Piedone și care este prețul primarului de la Sectorul 5
Cum încearcă PSD să negocieze retragerea lui Piedone și care este prețul primarului de la Sectorul 5
După ce liderii coaliției PSD-PNL au luat decizia de a-l retrage pe candidatul comun Cătălin Cîrstoiu și de a merge cu candidați separați, în persoana Gabrielei Firea și a lui Sebastian...
George Simion a devenit tată. Ce mesaj i-a transmis soției liderul AUR
George Simion a devenit tată. Ce mesaj i-a transmis soției liderul AUR
La mai puțin de un an de la căsătorie, liderul Partidului AUR, George Simion, și soția sa, Ilinca, au devenit părinți. Primul copil al cuplului este un băiat, iar tatăl a ținut să-i...
#Voronin, #Obama, #felicitari , #stiri Vladimir Voronin
Comentarii
Poza opus9
opus9
rank 5
Sarmale reci ! Tonul a fost dat de Gorbaciuv, cu perestroika ! Presedintele Romaniei, tot de o chestie "stralucita" vorbea in mesajul perzidential, dar se referea la campania electorala !