Ziare.com

Voronin: Fostul lider al legislativului transnistrean este slab din fire

Joi, 16 Iulie 2009, ora 21:43

   

Voronin: Fostul lider al legislativului transnistrean este slab din fire
Fostul presedinte al Sovietului Suprem (Parlamentul) de la Tiraspol, Evgheni Sevciuk, este o persoana slaba de fire, a spus miercuri intr-o conferinta de presa presedintele moldovean, Vladimir Voronin, referindu-se la demisia oficialului.

"Problema spicherului din Transnistria sau cum se mai numeste el acolo nu are nicio importanta in relatiile noastre cu Transnistria", a spus presedintele moldovean in exercitiu, Vladimir Voronin, potrivit Jurnal de Chisinau.

"Sevciuk este o persoana cu fire slaba, cu un caracter absolut inadecvat postului pe care il detinea si regimului transnistrean. Smirnovistii (oamenii din anturajul liderului transnistrean Igor Smirnov - n.r.) l-au 'mancat'", considera Voronin.

El a adaugat ca demisia fostului presedinte al legislativului transnistrean Evgheni Sevciuk este o problema interna a regiunii. "In borcanul acela ei se 'mananca' unii pe altii", a completat Voronin.

"Demilitarizarea teritoriului Republicii Moldova ramane o prioritate pentru PCRM. Prezenta trupelor militare straine intr-o tara neutra nu se accepta in niciun caz", a adaugat el.

Evgheni Sevciuk a demisionat la 8 iulie. Motivul invocat a fost neacceptarea modificarii Constitutiei regiunii, propusa de liderul transnistrean Igor Smirnov.

"Acest document va conduce la distrugerea statului. Se incearca acreditarea unei singure persoane de care sa depinda, practic, toate functiile elective", a spus Sevciuk.

Sursa: rNews

Articol citit de 466 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor