Voronin ii promite lui Medvedev falsuri

Vineri, 27 Iunie 2008, ora 13:49
1127 citiri
Voronin ii promite lui Medvedev falsuri

Presedintele moldovean Vladimir Voronin nu stia ca tablourile de mare valoare pe care a promis sa le restituie presedintelui rus, Dmitri Medvedev, sunt falsuri.

La inceputul acestei luni, presedintele moldovean Vladimir Voronin anunta in deschiderea intalnirii sale cu presedintele rus Dmitri Medvedev, prilejuita de summit-ul informal al Comunitatii Statelor Independente (CSI) de la Sankt-Petersburg, ca intentioneaza sa restituie celebrului muzeu Ermitaj doua tablouri de mare valoare ce ar fi fost furate de acolo in 2006, informeaza Jurnalul de Chisinau, in editia online.

Conducerea muzeului rus Ermitaj sustine insa ca nu a pierdut tablourile cu princina, ultimul furt inregistrat la acest muzeu petrecandu-se in urma cu 32 de ani, in 1976.

Acum, Procuratura Republicii Moldova confirma ca cele doua picturi promise de Voronin nu reprezinta decat niste falsuri.

Solicitata sa dea un raspuns in la o interpelare facuta de deputatul Aliantei "Moldova Noastra", Gheorghe Susarenco, Procuratura Generala a Republicii Moldova a aratat ca, pe 3 iunie, a fost initiata anchetarea unui caz de introducere prin contrabanda pe teritoriul tarii a doua tablouri despre care se presupunea ca sunt de mare valoare.

Potrivit datelor anchetei, lucrarile au ajuns clandestin din Ucraina in Republica Moldova si urmau sa fie vandute unui cetatean moldovean contra sumei de 250 de mii de euro.

"Vanzatorul" si-a informat clientul ca tablourile apartin pictorilor Vasili Polenov si Boris Ioganson si fac parte din lotul celor sustrase de la Ermitaj in 2006.

Dupa o expertiza realizata de specialistii Muzeului National de Arte Plastice din Republica Moldova, la solicitarea organului moldovenesc de ancheta, a aratat ca acestea "nu reprezinta nici-o valoare artistica".

Procuratura a solicitat o noua expertiza, insa rezultatele acesteia nu sunt inca cunoscute, a precizat procurorul general, Valeriu Gurbulea, semnatarul raspunsului la interpelare.

Si Tudor Zbarnea, directorul Muzeului National de Arte Plastice din Chisinau, a declarat ca in urma investigatiilor facute de experti, a fost confirmat faptul ca cele doua tablouri sunt niste falsuri.

Fostul președinte al Rusiei, după ajutorul dat de SUA Ucrainei: ”Un vot al nenorociților veseli”
Fostul președinte al Rusiei, după ajutorul dat de SUA Ucrainei: ”Un vot al nenorociților veseli”
Cu o situație pe frontul contra invadatorilor ruși tot mai dificilă și mai vulnerabilă, Ucraina a primit sâmbătă seara, 20 aprilie, și o veste bună. Camera Reprezentanților din Congresul...
La ce a renunțat Armenia pentru a facilita pacea cu Azerbaidjanul. „Eveniment istoric îndelung aşteptat” FOTO
La ce a renunțat Armenia pentru a facilita pacea cu Azerbaidjanul. „Eveniment istoric îndelung aşteptat” FOTO
Purtătorul de cuvânt al MAE azer a anunțat vineri, 19 aprilie, pe platforma X, că Armenia a acceptat să restituie Azerbaidjanului 4 sate situate la frontiera lor comună, potrivit Reuters....
#Vladimir Voronin, #Dmitri Medvedev, #tablouri, #restituire, #falsuri, #procuratura , #stiri Vladimir Voronin