Voronin isi demite "eminenta cenusie", Marc Tkaciuk

Miercuri, 15 Octombrie 2008, ora 18:35
1828 citiri
Voronin isi demite "eminenta cenusie", Marc Tkaciuk

Presedintele Vladimir Voronin il va demite joi pe unul dintre cei mai vechi si mai apropiati consilieri ai sai, Marc Tkaciuk, supranumit si "eminenta cenusie" a liderului de la Chisinau.

Decretul prezidential precizeaza ca eliberarea din functie a lui Tkaciuk intervine "in legatura cu trecerea la alta munca", arata Unimedia.

Potrivit serviciului de presa al Presedintiei, printr-un alt decret al seful statului, functia vacanta va fi ocupata de catre comunistul Sergiu Stati, actualul ambasador al Republicii Moldova la Kiev.

Marc Tkaciuk detine functia de consilier prezidential din iunie 2002, dupa ce a fost ales in 2001 in functia de deputat in Parlamentul Republicii Moldova pe listele Partidului Comunistilor. in 2005 este reales in functia de deputat, dar cedeaza fotoliul mentinandu-si functia de consilier prezidential.

Noul consilier prezidential, Sergiu Stati, este nascut la 7 septembrie 1961. In 2005 este ales in functia de deputat si, ulterior, si in functia de presedinte al Comisiei parlamentare pentru politica externa si integrare europeana. in perioada 1 septembrie 2005 - 16 aprilie 2007, a fost membru in delegatia Republicii Moldova la Adunarea Parlamentara a Consiliului Europei. In octombrie 2006 fusese numit prin decret prezidential in functia de ambasador al Republicii Moldova in Ucraina.

Tkaciuk spune ca este in relatii excelente cu Voronin

Consilierul prezidential Marc Tkaciuk a confirmat miercuri pentru NewsIn ca a fost eliberat din functie, dar sustine ca ramane in relatii excelente cu presedintele Vladimir Voronin si ca nu se retrage din politica, ci va continua sa activeze in cadrul Partidului Comunistilor.

"Nu ma retrag din politica. Continui sa fiu membru al partidului meu si voi activa in continuare", a spus Tkaciuk.

Tkaciuk a negat ca destituirea sa ar fi o consecinta a unor neintelegeri cu presedintele Voronin. "Ati innebunit? Suntem in relatii excelente!", a declarat Tkaciuk pentru NewsIn.

Surse de incredere de la Chisinau au declarat pentru NewsIn ca Tkaciuk va fi numit sef al stafului electoral al comunistilor pentru alegerile parlamentare care vor avea loc in primavara anului 2009.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Vot interzis la locale pentru unii alegători cu domiciliul în străinătate. Decizia aparține Biroului Electoral Central
Vot interzis la locale pentru unii alegători cu domiciliul în străinătate. Decizia aparține Biroului Electoral Central
Alegătorii cu domiciliul în străinătate, care şi-au stabilit reşedinţa în ţară, începând cu data de 11 aprilie 2024, nu vor putea vota la alegerile pentru autorităţile administraţiei...
AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
Deputata AUR Gianina Şerban acuză că, de patru luni, Birourile permanente reunite al Camerei şi Senatului refuză, fără nicio justificare, să numească un membru al partidului în comisia...
#Mark Tkaciuk, #consilier, #Vladimir Voronin, #demis, #eminenta cenusie , #stiri Vladimir Voronin