Ziare.com

Voronin vrea ca sicriele din lemn sa fie inlocuite cu unele de plastic

Joi, 20 Noiembrie 2008, ora 22:03

   

Voronin vrea ca sicriele din lemn sa fie inlocuite cu unele de plastic
Presedintele moldovean Vladimir Voronin i-ar fi cerut premierului Zinaida Greceanii ca de la 1 ianuarie 2009 toti mortii sa fie inmormantati fie in sicrie din mase plastice, fie in saci de polietilena, sustine unul dintre liderii opozitiei de la Chisinau.

Presedintele Aliantei Moldova Noastra, Serafim Urechean, a declarat ca a intrat in posesia unui document confidential datat 22 august 2008 prin care presedintele Voronin ii dadea indicatii premierului Zinaida Greceanii sa fie adoptata o decizie in virtutea careia de la 1 ianuarie 2009 toate sicriele din Republica Moldova sa fie confectionate numai din masa plastica sau sa fie confectionati saci speciali din polietilena pentru necesitati funerare.

In scrisoarea respectiva, sustine Urechean, presedintele Voronin isi argumenteaza solicitarea prin faptul ca "mortalitatea generala a populatiei din Republica Moldova este in crestere", iar "fondul forestier este limitat".

"Trecerea economiei nationale la relatiile de piata a conditionat necesitatea schimbarii atitudinii fata de folosirea resurselor naturale si promovarii unei dezvoltari economice si sociale compatibile cu mediul inconjurator. In ultimii ani, mortalitatea generala a populatiei este in crestere si din aceasta cauza in republica se produc cheltuieli majore pentru confectionarea sicrielor din lemn", se spune in mesajul confidential al presedintelui Voronin adresat premierului.

"Luand in consideratie ca fondul forestier din tara este limitat, precum si in scopul pastrarii spatiilor forestiere si imbunatatirea situatiei ecologice, cer Guvernului Republicii Moldova sa examineze situatia creata si sa ia o hotarare prin care sa decida ca de la 1 ianuarie 2009 toate sicriele din tara sa fie confectionate numai din masa plastica sau confectionati saci speciali din polietilena pentru necesitati funerare", se recomanda in documentul prezentat de Urechean, care pare sa aiba semnatura presedintelui Voronin.

Dupa incheierea sedintei plenare a Parlamentului, Serafim Urechean a distribuit jurnalistilor copii ale scrisorii, care avea numar de inregistrare, antetul Presedintiei moldovene, semnatura lui Vladimir Voronin si era datata cu 22 august 2008.

Serviciul de presa al Presedintiei de la Chisinau, caruia NewsIn i-a solicitat un punct de vedere, a aflat cu surprindere despre document si a declarat ca scrisoarea este un fals si o provocare puse la cale de oponentii presedintelui Voronin.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 1129 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
3 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Deci, dupa presedintele R Moldova, toti mint, desi este un document semnat si parafat de el

Nu este de mirare, la fel a facut si Iliescu al romanilor (o parte doar). Minciuna si hotia lor va deveni proverbiala, ptr ca doar la comunisti se gaseste asa ceva. E ca si cum un om in pielea goala sta cu mainile in buzunar, nu? Practicile comuniste sant si vor ramane de domeniul trecutului, iar ei vor fi inmormantati in saci de plastic, dupa cum a venit pro.stul de Voronin cu ideea. Am zis.

 

LOGICA PERFECTA!

De ce arabii,evreii sa ...economiseasca masa lemnoasa in cazurile respective?!
Voronin se confrunta cu cazuri presante,la el cererea creste in raport cu ...cresterea lemnelor!

 

minte de kgb-ist

pai dupa 7 sau 8 ani orice corp ingropat este deja intrat in circuitul natural. sicriul din lemn, ce rau face? pe cand plasticul? sa-si comande el unul, rosu, si cu imnul URSS incorporat sa-i rasune la cap la fiecare 7 noiembrie... pe limba moldoveneasca

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor