Experimentul unor turiști americani în România: ce poți face cu 100 de lei. Cum i-a uimit metroul din București

Luni, 24 Aprilie 2023, ora 22:57
6594 citiri
Experimentul unor turiști americani în România: ce poți face cu 100 de lei. Cum i-a uimit metroul din București
Cei doi americani au rămas impresionați de transportul în comun din București FOTO Youtube / Max and Sid

Doi vloggeri americani au făcut un experiment și au demonstrat ce poți face în București cu un buget de 100 de lei, adică puțin peste 20 de dolari. Aceștia au rămas impresionați de transportul public.

„Ați auzit de expresia 'O altă zi, un alt dolar', dar ce spuneți despre 'O altă zi și un alt leu'?”, își încep cei doi aventura în București.

Potrivit adevărul.ro, ei au menționat că în Chicago (cel mai mare oraș din statul Illinois și al treilea ca mărime din Statele Unite ale Americii, după New York și Los Angeles), acești bani le-ar fi ajuns doar pentru o cafea și un burrito.

Turiștii și-au început ziua la o covrigărie, cu cele mai ieftine produse de patiserie care se pot cumpăra de la colț de stradă. Pentru un covrig și un ștrudel au plătit 3 lei. Apoi, în aventura lor prin București, în afara Centrului Vechi, a fost nevoie să apeleze la metrou, pe care l-au catalogat peste cel din Cincinnati (Ohio), dar și din Louisville (Kentucky).

„Ar putea fi chiar și peste cel din Londra, pentru că este mult mai ieftin”, afirmă unul dintre vloggeri. Aceștia s-au arătat apoi uimiți de „sistemul robust” de transport în comun de sub pământ în comparație cu mărimea orașului.

Pentru două bilete au plătit 6 lei, dar au menționat că se poate și mai ieftin de atât dacă achiziționezi mai multe curse. Și au remarcat curățenia din stația metro, cât de „impecabil” arată, dar și cât de drăguț este locul.

Aventura americanilor a continuat apoi în într-o cafenea din Capitală, acolo unde au plătit 11 lei pentru două cafele și 14 lei pentru un mic dejun. După gustare, aceștia au pornit la pas pe aleile din Herăstrău și Parcul Regele Mihai I.

Pe seară, turiștii s-au întors în Centrul Vechi unde s-au bucurat de o cină cu specific românesc, din care nu au lipsit micii și pastrama (50 de lei), iar la final s-au delectat cu un desert luat tot de la colț de stradă: clătite cu diverse umpluturi pentru care au plătit 15 lei. La finalul aventurii, cei doi au mai rămas cu un leu de fiecare în buzunar.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Mai mulți miniștri, în frunte cu Marcel Ciolacu, ajung în Qatar, pentru "investiții de 15 miliarde de euro"
Mai mulți miniștri, în frunte cu Marcel Ciolacu, ajung în Qatar, pentru "investiții de 15 miliarde de euro"
Premierul Marcel Ciolacu şi şase miniştri se află, începând de marţi, în vizită de lucru în Qatar, dezvoltarea în România a unor proiecte de investiţii în valoare de 15 miliarde de...
Alegeri 2024. Începe depunerea candidaturilor pentru alegerile locale din 9 iunie
Alegeri 2024. Începe depunerea candidaturilor pentru alegerile locale din 9 iunie
Partidele politice, alianţele, organizaţiile cetăţenilor aparţinând minorităţilor naţionale şi candidaţii independenţi vor putea, începând de marţi până pe 30 aprilie, ora 23.59,...
#vloggeri americani, #turisti Bucuresti, #metrou Bucuresti, #turisti straini Bucuresti , #turisti