Vladimir Pocorschi, de la Vocea Romaniei, despre cat conteaza sa ai o poveste in spate Interviu

Marti, 20 Ianuarie 2015, ora 09:35
7112 citiri
Vladimir Pocorschi, de la Vocea Romaniei, despre cat conteaza sa ai o poveste in spate Interviu
Foto: Facebook/Vladimir Pocorschi

Vladimir Pocorschi, fiul muzicianului Mihai Pocorschi, alaturi de care si canta in trupa VH2, a fost o prezenta aplaudata la cea mai recenta editie a emisiunii "Vocea Romaniei", unde l-a avut antrenor pe Smiley.

Cei care au avut ocazia sa-l asculte pe tatal sau au fost cu siguranta curiosi sa vada in ce masura fiul i-a calcat pe urme. Si noi am fost curiosi in ceea ce-l priveste, asa ca i-am adresat mai multe intrebari, atat legate de concurs, cat si de preocuparile sale.

Asa am aflat, in urma unui interviu Ziare.com, ca e absolvent de Regie de Film si TV si ca, pe langa VH2, canta si intr-o trupa de coveruri, No Stress Band, dar ca proiectele sale muzicale nu se termina aici.

Vocea Romaniei: Fabian Sasu, despre ce lipseste muzicii romanesti - Ce face cand nu canta. Ai fi uimit Interviu

Cum vezi experienta "Vocea Romaniei"? Consideri ca ti-a folosit sau nu?

Daca este luata ca atare, este o experienta extrem de utila pentru orice persoana vrea sa faca meseria asta. Pentru mine, in mod special, pot sa spun ca a fost o experienta deosebita, in care, desi nu a durat foarte mult, am reusit sa ma dezvolt atat in ceea ce fac, cat si uman.

Te-a dezavantajat vreuna dintre melodiile alese pentru tine?

Am ales impreuna piesele si am avut noroc de un antrenor care ma intelege si impreuna cu care nu am stat prea mult pe ganduri in ceea ce priveste ce am de facut, fie ca schimbam aranjamentul sau propuneam piese.

Daca m-a dezavantajat vreuna din ele? Sincer, nu cred, dar nu e rolul meu de a decide asta. Cred ca m-am prezentat asa cum sunt si ma pun in spatele celor patru melodii expuse in acest concurs.

Ne poti spune, cu urechea unui muzician deja format, parerea ta despre vocile din concurs? Care ti s-a parut cea mai speciala?

Tot ce a fost anul asta a ridicat stacheta in ceea ce priveste nivelul artistic pentru un concurs de acest profil. Am descoperit multe voci bune si multe persoane interesante. A fost o surpriza placuta.

Cine a castigat finala Vocea Romaniei

Daca ai fi castigat, ce-ai fi facut cu banii?

Nu m-am gandit.

Ar fi fost foarte simplu sa vii cu o melodie VH2 in concurs. De ce n-ai facut-o?

Nu sunt scrise pentru profilul meu vocal. In schimb, sunt cateva pe care mi-ar fi placut sa le cant.

L-ai ales, fara sa para ca ai stat prea mult pe ganduri, pe Smiley ca antrenor. Multi s-au intrebat de ce nu pe Tudor Chirila?

Am stat ceva mai mult sa ma gandesc decat s-a vazut in emisiune. Una peste alta, am facut cea mai buna alegere pentru mine si asta e tot ce conteaza.

Cum a fost colaborarea cu Smiley? Cum e ca om?

Fara obstacole. E un om placut, care se implica mult in ce face si cu care am gasit usor un teren comun.

Cat a contat in show-ul "Vocea Romaniei", faptul ca, spre deosebire de alti concurenti, tu nu ai avut o "poveste", eventual trista, in spate?

Din punct de vedere al unui show, nu are cum sa nu conteze. Oamenii au nevoie de povesti pentru a se deconecta de viata lor si show-ul are nevoie de ele pentru ca e mai usor sa te implici si sa fii absorbit de "povestea" cuiva decat de "povestea" de pe scena. La sfarsitul zilei, o progresie armonica sau tehnica muzicala nu trezesc niciun interes pentru cineva care nu face asta si vrea sa se deconecteze. Nici nu ar trebui...

Cat a contat numele tau in concurs?

In afara de faptul ca indica faptul ca am "pedigree", din punctul meu de vedere, nu a contat deloc. Cred totusi ca a atras o usoara controversa in ceea ce priveste apartenenta mea acolo.

Tatal tau a incercat vreo clipa sa te indrume spre alt domeniu in afara de muzica?

Am avut norocul unor parinti care m-au lasat sa ma descopar si sa ma dezvolt in timpul meu. Odata ce am facut asta, am avut parte numai de sustinere.

Ce studii ai?

Regie de Film si TV.

Pe langa faptul ca esti membru VH2, ai si o trupa de coveruri. Ce nevoie iti implineste fiecare dintre trupe?

Vh2 este locul in care am invatat mai mult de jumate din tot ce stiu despre aceasta meserie. Am putea spune ca a fost ca o scoala pentru mine, atat datorita nivelului, cat si al oamenilor implicati.

Trupa de cover-uri este locul in care aplic si testez ce am invatat, iar pe langa aceste doua formatii, am si pregatesc mai multe proiecte care vor reflecta ceva mai mult faptul ca sunt si compozitor/producator, pe langa cel de a fi muzician.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Ziare.com si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.

Moartea unui om politic - pomenirea și lecțiile acesteia. Partea I: de ce trebuie să (ne) criticăm liderii?
Moartea unui om politic - pomenirea și lecțiile acesteia. Partea I: de ce trebuie să (ne) criticăm liderii?
Acum la mine e noapte târziu, dar calendaristic ziua de 27 martie a început deja. Când domniile voastre (sau majoritatea) veți citi acest articol (în două părți), peste cea de-a 29-a zi a...
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
România intră în spațiul Schengen doar pe cale maritimă și aeriană, la finalul lunii martie 2024. Aderarea va stimula turismul și comerțul și va consolida piața internă. Pe de altă...
#Vladimir Pocorschi Vocea Romaniei, #Vladimir Pocorschi VH2, #Vladimir Pocorschi muzica, #Vladimir Pocorschi trupa coveruri, #Vladimir Pocorschi No Stress Band , #concurenti