Ioan Bigea (Vocea Romaniei), despre Teologie, Moga si cum e sa fii casatorit la 21 de ani Interviu

Marti, 23 Septembrie 2014, ora 07:43
17697 citiri
Ioan Bigea (Vocea Romaniei), despre Teologie, Moga si cum e sa fii casatorit la 21 de ani Interviu
Foto: Facebook/Ioan Bigea

Ioan Bigea, un tanar de numai 21 de ani din Barlad, care insa a trait o vreme in Republica Moldova, a surprins, saptamana trecuta, atat publicul, cat si pe jurati, toti patru intorcandu-se cand i-au auzit vocea, pusa in valoare si de piesa aleasa: "Man's World".

Sigur pe el, acesta a declarat pentru Ziare.com ca venise sa dea "totul sau nimic". Nu s-a simtit nicio clipa intimidat de cei patru jurati, ba chiar a venit cu gandul sa-i intimideze el pe ei, mizand pe elementul surpriza reprezentat de maniera particulara in care a interpretat piesa celebra.

Surpriza de proportii la Vocea Romaniei: a participat o cantareata consacrata

Am stat de vorba cu barladeanul care, la numai 21 de ani, este casatorit si profesor de canto. Acesta a profitat de ocazie pentru a transmite celor care l-au urmarit un mesaj.

Ai reusit sa impresionezi pe toata lumea la Vocea Romaniei. Sincer, inainte de a canta, cati jurati credeai ca se vor intoarce si la cine anume te asteptai?

Nu pot spune ca ma gandeam la un jurat anume pe care sa-l aleg. De obicei, nu plec cu planul facut de acasa, pentru ca reactiile spontane arata adevarata fata a artistului. Desigur, mi-am propus, ca de fiecare data, sa dau totul sau nimic... Ori 4, ori 0. Si se pare ca rezultatul a fost in favoarea mea.

Pe care dintre jurati il simpatizezi cel mai mult? Te intimideaza vreunul in mod special?

In momentul de fata este normal ca cel mai mult sa il simpatizez pe Moga, asta nu inseamna ca pe ceilalti ii displac. Toti sunt oameni cu caracter puternic, care stiu ce fac.

Nu cred ca vreunul dintre ei ar incerca sa ma intimideze, pentru ca, in primul rand, nu ar reusi, iar in al doilea rand, eu am fost cel care a avut acest gand, de a-i intimida pe ei, aratandu-le ca sunt un concurent surpriza, total diferit de ceilalti.

Sotia ta ti-a dat vreun sfat legat de juratul pe care sa-l alegi?

Sotia mea ma sustine in tot ce fac, insa niciodata nu mi-a dat sfaturi cand a venit vorba de muzica. Singurul lucru pe care mi l-a spus a fost: "Alege cu sufletul, nu cu mintea!".

Faptul ca toti cei patru jurati s-au intors cand te-au auzit este pentru tine...

Faptul ca s-au intors toti cei patru jurati pentru mine a insemnat un mic vis devenit realitate, o oportunitate de a ma realiza in viitor, un mare soc si dovada ca increderea mea in mine nu a fost zadarnica.

Cum arata o zi obisnuita din viata ta?

Toata viata mea se invarte in jurul muzicii. Asta fac, din asta traiesc si cu asta ma mentin. Imi petrec mai tot timpul la studio, acolo unde repet si predau.

Stim ca esti profesor de canto. Cine sunt elevii tai?

Sunt profesor de canto la Scoala de Canto "Soul Music Art" din Barlad, unde timp de patru ani am fost elevul domnului profesor Dragos Gheorghiu. Intre noi a fost mai mult o relatie de prietenie, nu o relatie profesor-elev, si, de aceea, a simtit ca locul meu este langa el, iar de un an si ceva suntem colegi.

Nu pot spune ca am elevii mei, pentru ca noi lucram ca intr-o fabrica, fiecare ocupandu-se de un anumit segment. Avem nenumarate rezultate la festivalurile mari din tara si din strainatate. Scoala noastra este foarte cunoscuta in "lumea festivalurilor".

Ai renuntat complet la Teologie?

Nu am renuntat niciodata la Teologie, ci doar am pus-o pe locul doi, ca plan de rezerva. Nu se stie pana la ce varsta te poate tine vocea si atunci trebuie sa te reprofilezi, sa te retragi in glorie.

Stim ca ai trait o vreme si in Republica Moldova. Ce e diferit acolo? Cum sunt oamenii?

Sunt originar din Romania, insa am locuit pana la varsta de cinci ani in Republica Moldova, pentru ca tatal meu activeaza acolo ca preot din 1992. Si in prezent merg acolo, pentru ca mi-am facut multi prieteni. Sunt oameni de nadejde, oameni primitori si calzi, sunt romani la fel ca cei de aici, nu e nici o diferenta.

Ce muzica asculti tu acasa? Care gen iti e cel mai aproape de suflet?

In general ascult muzica veche: rock, jazz, blues, soul.

Cum e sa fii "familist" la 21 de ani?

Sa stiti ca nu e atat de greu pe cat se crede, mai ales la varsta mea. Daca stam bine sa ne gandim, bunicii si parintii nostri, la varsta asta, aveau deja copii si se descurcau destul de bine. E un pas mare pentru mine pe care l-am facut din dragoste. Nu imi pare rau si nici nu imi va parea ca am luat aceasta decizie.

In incheiere as dori sa transmit un mesaj cititorilor Ziare.com: Va multumesc tuturor din toata inima pentru sustinere! Se pare ca nu am fost singurul cu sufletul la gura in timpul difuzarii... Asta ma obliga sa nu va dezamagesc in continuare.

Va jur ca ce ati vazut a fost doar o joaca de copii, iar ce va urma va fi o noua era a muzicii, destinata exclusiv voua... Fara voi as fi un simplu "lalaitor"... RESPECT!

Ti-a placut acest articol? Urmareste Ziare.com si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.

Marcel Ciolacu închide subiectul programului magazinelor în weekend. „Nu este oportun”
Marcel Ciolacu închide subiectul programului magazinelor în weekend. „Nu este oportun”
Prim-ministrul Marcel Ciolacu a declarat joi, 28 martie, că semnalele primite din rândul societăţii arată clar că nu este oportun ca magazinele să fie închise în weekend. "În...
Conspirația „George Soroș”, din nou în România, în plin an electoral. Reacția nervoasă a lui Cioloș, întrebat dacă miliardarul se află în spatele partidului său
Conspirația „George Soroș”, din nou în România, în plin an electoral. Reacția nervoasă a lui Cioloș, întrebat dacă miliardarul se află în spatele partidului său
Europarlamentarul REPER Dacian Cioloş a declarat la Iaşi, după ce a fost întrebat de un bărbat dacă în spatele partidului din care face parte se află George Soros, că nu s-a întâlnit...
#Ioan Bigea Vocea Romaniei, #Ioan Bigea casatorit 21 ani, #Ioan Bigea Barlad, #Ioan Bigea profesor canto , #concurenti