Tudor Chirila explica de ce nu a aparut in piesa manifest a trupei Taxi

Miercuri, 13 Aprilie 2016, ora 09:32
14087 citiri
Tudor Chirila explica de ce nu a aparut in piesa manifest a trupei Taxi
Foto: Arhiva Ziare.com

Tudor Chirila a raspuns recent unor fani pe o retea de socializare explicand de ce nu a aparut in videoclipul trupei Taxi, "Despre smerenie", care a starnit o adevarata dezbatere pe Internet. In conditiile in care in presa au aparut ulterior articole care l-au nemultumit, artistul a venit cu precizari.

"Am vazut ca in tabloide s-au preluat raspunsurile pe care le-am dat catorva fani cu privire la 'absenta' mea din clipul trupei Taxi. Asta la o postare fara nicio legatura cu subiectul. Aceste raspunsuri punctuale au fost rastalmacite si transformate prin manipulare intr-o opinie (???) a mea vis-a-vis de piesa Taxi.

Iata ce am (cu adevarat) de spus:

1) Nu ma intereseaza sub nicio forma dezbaterea starnita de acest cantec si nici subiectul cantecului sau identificarea lui.

2) Nu obisnuiesc sa comentez public creatiile colegilor mei de breasla.

3) Cred ca orice artist/om are un drept inalienabil la opinie", a scris pe Facebook Tudor Chirila.

Melodia-manifest despre Catedrala Neamului: Artistii din videoclip iau atitudine

Cantaretul a tinut sa povesteasca fanilor sai un episod mai putin placut, care a avut loc anul trecut in timpul unui concert sustinut la Baia Mare.

"Eram pe scena in fata catorva mii de oameni. Si le-am spus oamenilor ca nu inteleg cum in tinutul bisericilor de lemn a fost posibila initierea unei constructii grotesti cum este Catedrala Episcopala Sfanta Treime din Baia Mare. Le-am spus oamenilor ca este o perspectiva urata cand intri in oras si le-am mai spus ca s-ar fi putut investi banii mai intelept, intr-un spital sau in scoli, pentru ca, slava Domnului, Maramuresul are multele si superbele lui biserici de lemn. Publicul a aplaudat", a continuat Tudor Chirila.

Zeci de personalitati, melodie-manifest impotriva Catedralei Mantuirii Neamului - "Eu cred ca Dumnezeu prefera lemnul, lemnul si spatiile mici" (Video)

Artistul a adaugat ca dupa el pe scena au urcat Daniel Buzdugan si Mihai Morar (acesta fiind din Baia Mare), care au fost foarte deranjati de remarca lui Chirila si l-au criticat dur.

"Au urcat si m-au atacat indemnand publicul sa ma apostrofeze strigandu-mi 'rusine' sau ca este inadmisibil sa 'ma iau' de catedrala orasului sau sugerand, pur si simplu, ca sunt anticrestin. Am presupus ca a fost o 'comanda' venita de la organizare. Ma rog, daca nu a fost asa, mi se pare si mai grav", a punctat Chirila.

Artistul sustine ca doar pentru ca si-a exprimat un drept la opinie a fost "pus la punct" de doi colegi de breasla.

Zeci de personalitati, melodie-manifest impotriva Catedralei Mantuirii Neamului - Grigore Lese cere sa fie scos din videoclip

"Au incercat sa induca ideea penibila ca detest, de fapt, orasul Baia Mare. L-am sunat pe Morar sa lamurim problema, nu a raspuns. I-am trimis apoi un sms, dar nici atunci nu mi-a raspuns. Mi s-a parut trist ca nu am fost in stare (doi oameni care lucreaza si in media) sa nu putem sa comunicam barabateste si sa transam subiectul.

De ce am scris acum despre acest episod si nu atunci? In stransa legatura cu punctul 3 de mai sus. Pentru ca acum, mai mult decat oricand, simt ca societatea noastra incepe sa aiba probleme cu respectul unui drept elementar, pe care fiecare dintre noi ni-l dorim, la randul nostru, respectat, dar foarte putini alegem sa il respectam celorlalti", a incheiat artistul.

Precizarile lui Tudor Chirila vin la cateva zile dupa ce Internetul a fost impartit in doua parti de piesa manifest "Despre smerenie". Retelele de socializare sunt impanzite de diverse pareri pe tema melodiei trupei Taxi, existand oameni care apreciaza mesajul si cei care se declara impotriva piesei.

Sambata, Dan Teodorescu a transmis, tot pe Facebook, ca nu isi imagina ca mesajul "transmis cu atata blandete" din piesa-manifest "Despre Smerenie" poate provoca "atata agresivitate". Artistul a revenit luni cu o noua precizare, scriind pe Facebook un mesaj clar:

Dan Teodorescu, noi precizari despre piesa-manifest: Constat ca n-am fost in stare sa transmit un mesaj foarte simplu

"Constat, cu parere de rau, ca n-am fost in stare sa transmit in mod corespunzator un mesaj foarte simplu. Si un apel foarte simplu. Imi cer scuze si incerc asa: Aceasta piesa este o parabola. Iar asta - cu profunda tristete si amaraciune remarc - a fost o mare problema.

Am afirmat - foarte clar, in cea de-a doua strofa - ca sunt crestin. Cred cu tarie in Dumnezeu. Niciodata pe parcursul piesei nu am spus 'eu stiu'. Niciodata. Am spus intotdeauna 'eu cred'. N-am spus ca stiu, pentru ca n-am de unde sa stiu; cred doar", a spus el.

A.G.

„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Primarul de la Sectorul 5, Cristian Popescu Piedone, este cotat cel mai bine în majoritatea sondajelor de opinie pentru a câștiga Primăria Capitalei. El este văzut adesea „pe teren”,...
#Tudor Chirila melodie Taxi, #Tudor Chirila piesa manifest, #Tudor Chirila piesa Taxi , #Tudor Chirila