Vodafone vrea cel mai mare operator de televiziune prin cablu din Germania

Luni, 24 Iunie 2013, ora 21:47
1630 citiri
Vodafone vrea cel mai mare operator de televiziune prin cablu din Germania

Vodafone a anuntat, luni, ca vrea sa achizitioneze Kabel Deutschland, cel mai mare operator de televiziune prin cablu din Germania, pentru 7,7 miliarde de euro (10,2 miliarde de dolari), marcand cea mai importanta achizitie a companiei britanice din 2007, cand a intrat pe piata din India.

Vodafone, al doilea mare operator de telefonie mobila din lume, va plati 87 de euro pentru o actiune Kabel Deutschland, reusind astfel sa ofere pachete mult mai competitive de televiziune, telefonie fixa si servicii de Internet in banda larga actualilor sai clienti de pe segmentul de telefonie mobila, transmite Reuters.

"Cererea din partea companiilor si persoanelor fizice din Germania pentru servicii rapide de Internet in banda larga si servicii de date continua sa creasca substantial deoarece s-a extins accesul clientilor la serviciile de televiziune, de telefonie fixa si mobila, atat acasa cat si la locul de munca sau in miscare. Uniunea dintre Vodafone Germany si Kabel Deutschland vor amplifica semnificativ ofertele noastre ca raspuns la aceste necesitati", a declarat seful Vodafone, Vittorio Colao.

In urma combinarii celor doua companii va rezulta un grup cu venituri de 11,5 miliarde de euro in Germania, de la 32,4 milioane de clienti pe segmentul de telefonie mobila, 5 milioane de clienti pentru servicii de internet in banda larga si 7,6 milioane de clienti TV.

Luni dimineata, actiunile Kabel Deutschland au crescut cu 2,2%, la 85,96 euro, la bursa de la Frankfurt.

Analistii erau pesimisti in privinta incheierii unui acord, dupa ce luna aceasta Vodafone a anuntat ca va dobandi acces la reteaua VDSL a grupului german Deutsche Telekom AG, ceea ce va permite companiei britanice sa ofere servicii de Internet si televiziune clientilor din Germania.

Cele doua firme au semnat un acord de cooperare care va permite Vodafone sa ofere Internet la o viteza de 50 de MB pe secunda, televiziune prin Internet si video la cerere via reteaua terestra a Deutsche Telekom. Cooperarea dintre cele doua companii ar urma sa fie lansata pana la finele acestui an, dupa ce acordul va fi aprobat de organismele de reglementare din Germania.

Companiile europene de telecomunicatii au inceput sa imparta retelele in incercarea de a mentine sub control costurile pe fondul incetinirii economiei. La inceputul acestui an, Vodafone a anuntat un acord similar cu Telefonica SA in Spania.

Ce se va intampla cu Vodafone?

In 12 iunie, agentia de evaluare financiara Fitch Ratings a avertizat ca ratingul Vodafone ar putea fi coborat cu o treapta daca grupul britanic ca prelua Kabel Deutschland fara a adopta alte masuri pentru a-si reduce datoria.

Potrivit Fitch, posibila preluare a Kabel Deutschland pentru o suma estimata la 10 miliarde de euro ar creste gradul de indatorare al Vodafone peste pragul echivalent ratingului "A minus" atribuit in prezent grupului britanic.

Agentia de evaluarea estimeaza ca Vodafone nu va face achizitii in toate pietele sale importante din Europa si ca posibila preluare a Kabel Deutschland ar putea fi finantata din fondurile existente sau prin tragerea liniilor de credit existente.

Vodafone are 34 de milioane de utilizatori in Germania. Vodafone este unul dintre cele mai mari grupuri de telecomunicatii mobile din lume, dupa venituri, cu aproximativ 403 milioane de clienti in intreaga lume, la 31 decembrie 2012. Compania are divizii in 30 de tari de pe cinci continente si peste 50 de retele partenere in intreaga lume.

Avocat celebru, speriat de introducerea banilor care expiră, pe model chinezesc: „Am zis că nu se poate, dar se va întâmpla din 2030"
Avocat celebru, speriat de introducerea banilor care expiră, pe model chinezesc: „Am zis că nu se poate, dar se va întâmpla din 2030"
Sergiu Vasilescu, unul dintre cei mai cunoscuți avocați din România, specializați în fiscalitate, respectiv în crypto, avertizează cu privire la pericolul iminent cu care se vor confrunta...
România, a șasea cea mai scumpă energie electrică pentru consumul casnic din UE, calculat la standardele puterii de cumpărare
România, a șasea cea mai scumpă energie electrică pentru consumul casnic din UE, calculat la standardele puterii de cumpărare
România a raportat în a doua parte a anului trecut un preț la energie electrică pentru uz casnic de 19,1 euro la 100 kWh, între ultimele cinci cele mai reduse din UE. Pe de altă parte,...
#Vodafone achizitionat Kabel Deutschland, #Vodafone acizitionat operator televiziune, #Kabel Deutschland Vodafone , #Germanos