Afaceri in scadere pentru Vodafone Romania

Marti, 17 Mai 2011, ora 14:21
1741 citiri
Afaceri in scadere pentru Vodafone Romania
Foto: Arhiva

Vodafone a inregistrat o scadere de 10,6 la suta a veniturilor din servicii in ultimul an fiscal, comparativ cu precedentul, valoarea acestora fiind de 797,2 milioane de euro, la 31 martie 2011.

Fata de trimestrul anterior, scaderea este de 6,6 procente, potrivit unui comunicat al companiei de telecomunicatii.

In aceeasi perioada, profitul EBITDA (inainte de dobanzi, taxe, depreciere si amortizare) a scazut cu 22,8 la suta, ajungand la valoarea de 305,6 milioane de euro, in timp ce EBITA ca procent din venituri a fost de 36,6%.

In anul financiar incheiat la 31 martie 2011, profitul operational al Vodafone Romania a fost afectat de amenda aplicata de Consiliul Concurentei. Venitul mediu pe utilizator a fost de 6,5 euro, pentru anul financiar 2010/2011, si de 6,1 euro pentru trimestrul incheiat la 31 martie 2011.

La sfarsitul lunii martie, Vodafone Romania avea peste 9,19 milioane de clienti, cu 533.000 mai putini decat in aceeasi perioada a anului trecut, scaderea fiind cauzata de deconectarile SIM-urilor prepay inactive si aplicarii unor noi standarde de raportare a bazei de clienti.

La sfarsitul anului financiar, clientii serviciilor pe baza de abonament au reprezentat 37% din totalul bazei, iar cei prepay 63%.

T.B.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare. Cu ce specificații tehnice vin
AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare. Cu ce specificații tehnice vin
AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare, AMD Ryzen PRO Seria 8000 pentru desktop-uri și Seria 8040 pentru laptopuri. Noile procesoare sunt proiectate pentru a îmbunătăți semnificativ...
Razer se pregătește să lanseze primul mousepad de gaming cu LED-uri
Razer se pregătește să lanseze primul mousepad de gaming cu LED-uri
Compania Razer a anunțat lansarea noului mousepad de gaming Razer Firefly V2 Pro, promovat ca fiind primul din lume iluminat cu LED-uri, un accesoriu care transformă radical aspectul oricărui...
#profit Vodafone, #numar clienti Vodafone, #venituri Vodafone , #Romania