Romanii si-au folosit intens telefoanele, dupa cutremur

Miercuri, 05 August 2009, ora 14:21
1279 citiri
Romanii si-au folosit intens telefoanele, dupa cutremur
Foto: Arhiva

Traficul din retelele de telefonie din Romania s-a intensificat, in urma cutremurului produs la ora 10:49, in Marea Neagra, resimtit atat pe litoral, cat si in Capitala.

Astfel, timp de 30 de minute dupa cutremur, traficul din reteaua companiei de telefonie Vodafone a crescut semnificativ, fara a se bloca, potrivit reprezentantilor companiei.

"Dupa producerea cutremurului, traficul s-a intensificat in reteaua Vodafone Romania, pentru o perioada de circa 30 de minute, in special pe litoral, in Constanta, si in Bucuresti.

In urma numarului crescut de apeluri simultane, s-a inregistrat o incarcare a retelei, fara a se produce insa congestii care sa afecteze utilizarea serviciilor Vodafone", se arata intr-un comunicat al operatorului.

Vodafone este cel de-al doilea operator de pe piata din Romania, cu un numar de 9,53 de milioane de utilizatori.

Potrivit Autoritatii Nationale pentru Administrare si Reglementare in Comunicatii (ANCOM), retelele de telefonie au o capacitate limitata de gestionare a apelurilor, iar, in situatiile de urgenta, o crestere subita a numarului de apeluri poate duce la suprasolicitarea retelelor si la blocarea acestora.

Pentru a evita blocare lor, utilizatorii ar trebui sa dea numai acele telefoane care sunt neaparat necesare, sa scurteze conversatiile, sa trimita SMS-uri sau sa foloseasca Internetul pentru trimite mesaje.

De asemenea, daca familia sau prietenii se afla in afara zonei afectate, ii puteti ruga pe ei sa transmita celorlalti informatii despre situatia in care va aflati.

Telefoanele date doar pentru a discuta ceea ce s-a intamplat nu fac decat sa blocheze retelele de telefonie, facand imposibila apelarea numarului de urgenta 112, de catre cei care se afla cu adevarat in pericol.

Xiaomi trimite un avertisment către utilizatorii de smartphone-uri. Ce trebuie evitat
Xiaomi trimite un avertisment către utilizatorii de smartphone-uri. Ce trebuie evitat
Compania Xiaomi a emis recent un avertisment către utilizatorii săi privind riscurile asociate cu folosirea protecțiilor de ecran cu adeziv lichid UV. În ciuda popularității acestor...
De ce prețurile produselor de pe Shein și Temu sunt atât de mici. Riscurile grave la care se expun cumpărătorii
De ce prețurile produselor de pe Shein și Temu sunt atât de mici. Riscurile grave la care se expun cumpărătorii
Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) a anunțat, pe 23 aprilie, că urmează să investigheze platformele de comerț online chinezești Temu și Shein, făcând și o...
#trafic retea Vodafone, #cutremur 2009, #cutremur Romania 2009, #cutremur august 2009 , #Romania