Vodafone Romania - venituri de 615 milioane de euro

Marti, 11 Noiembrie 2008, ora 12:03
1042 citiri
Vodafone Romania - venituri de 615 milioane de euro

Vodafone Romania a inregistrat in primul semestru al anului fisca (1 aprilie - 30 septembrie) venituri totale de 615 milioane euro, in crestere cu 7,7%, fata de aceeasi perioada a anului trecut, a anuntat marti compania.

"Suntem multumiti de rezultatele financiare inregistrate in ultimele sase luni, pentru toti indicatorii financiari, chiar si pe fondul cresterii competitiei, al efectelor cadrului de reglementare si al maturizarii pietei de telecomunicatii.

Romania ramane una dintre diviziile cu cea mai buna performanta in cadrul grupului Vodafone, in Europa Centrala si de Est", a spus directorul general Vodafone Romania, Liliana Solomon citata de NewsIn.

Potrivit datelor prezentate de companie, veniturile din servicii au atins 586,5 milioane euro, inregistrand o crestere de 7,5%, comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut.

De asemenea, EBITDA (profitul operational inainte de depreciere si amortizare) a reprezentat 282,6 milioane euro, in crestere cu 2,7% fata de aceeasi perioada a anului trecut, la un curs valutar constant. Ca procent din veniturile totale, EBITDA a fost de 46%.

Totodata, venitul mediu pe utilizator (ARPU) anualizat a atins valoarea de 124,4 euro, ceea ce reprezinta cea mai mare valoare ARPU de pe piata romaneasca de telecomunicatii GSM. In trimestrul incheiat in septembrie 2008, ARPU a atins 10,4 euro.

In primul semestru al anului fiscal, Vodafone Romania a adaugat 595.000 de clienti noi, din care 260.000 in ultimul trimestru, ajungand la un numar total de 9,516 milioane de clienti. Comparativ cu 30 septembrie 2007, numarul clientilor a crescut cu 10,9% .

La 30 septembrie 2008, numarul utilizatorilor 3G si HSDPA (3G broadband) a fost de 996.000.

Clientii serviciilor pe baza de abonament au reprezentat 36,7% din baza totala de clienti a Vodafone Romania, iar cei ai serviciilor preplatite, 63,3%, la 30 septembrie 2008, ceea ce reprezinta o crestere de 2,6% a procentului postpaid, comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut.

Vodafone Romania este divizie a Vodafone Group Plc. care deservea la 30 septembrie 280 de milioane de clienti. Vodafone are in prezent divizii in 27 de tari, pe cinci continente, si peste 40 de retele partenere in intreaga lume.

Schimbarea la față a economiei europene, după europarlamentare. Măsuri tranșante discutate recent la Bruxelles
Schimbarea la față a economiei europene, după europarlamentare. Măsuri tranșante discutate recent la Bruxelles
În cadrul unei ședințe din Consiliul European de la Bruxelles, s-au discutat recent o serie de schimbări majore în administrarea economiilor din blocul comunitar. Printre acestea se numără...
Noutăți despre lansarea smartphone-ului Pixel 8a: prețuri și specificații dezvăluite
Noutăți despre lansarea smartphone-ului Pixel 8a: prețuri și specificații dezvăluite
Cu ocazia conferinței Google I/O 2024, noua versiune a smartphone-ului Pixel, modelul 8a, face deja valuri înainte de lansarea oficială, datorită unei prezentări video neoficiale care...
#venituri Vodafone, #crestere profit, #telecomunicatii , #Romania