Vodafone pleaca si din Japonia

Marti, 09 Noiembrie 2010, ora 17:33
2600 citiri
Vodafone pleaca si din Japonia
Foto: shropshirestar.com

Operatorul de telefonie mobila Vodafone a decis sa isi vanda operatiunile din Japonia ca urmare a unei noi strategii in care renunta la activele mai putin importante si se concentreaza asupra pietei din India, Africa si Europa.

Vodafone isi vinde partea pe care o detinea in Japonia cu 3,6 miliarde de euro actualului proprietar, Softbank, potrivit BBC.

Plecarea din Japonia are loc la cateva luni dupa ce Vodafone s-a retras si din China.

Printre pietele pe care vrea sa se dezvolte nu se regaseste si cea americana, desi Vodafone a inregistrat un profit peste asteptari cu Verizon Wireless. Chiar daca numarul abonatilor la Verizon a crescut cu 4,7%, analistii se asteapta ca britanicii sa isi vanda partea de 45%.

Veniturile obtinut de Vodafone in vestul Europei au scazut in ultimele sase luni in special din cauza problemelor financiare ale Spaniei. Europa este extrem de importanta pentru operatorul britanic deoarece de aici provin 63% din venituri.

Performanta slaba din Europa a fost compensata, insa, de castigurile in crestere din marile economii in curs de dezvoltare, mai ales Turcia si India.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Romania va avea un deficit de 6,5% anul acesta, conform estimarilor Comisiei Europene
Romania va avea un deficit de 6,5% anul acesta, conform estimarilor Comisiei Europene
Estimarile Comisiei Europene indica un deficit de peste 6,5% din PIB pentru Romania, in vreme ce Consiliul Fiscal considera ca acesta va fi in jur de 6,4% din PIB, daca nu se va recurge din nou la...
Când se va lansa primul iPhone cu chipset pe 2nm
Când se va lansa primul iPhone cu chipset pe 2nm
Apple întâmpină întârzieri în implementarea tehnologiei de fabricație pe 2nm pentru cipurile sale. Astfel, cel mai probabil inovația nu va fi disponibilă pentru seria iPhone 17,...
#Vodafone Japonia, #Vodafone strategie dezvoltare, #Vodafone profit , #stiri Vodafone