Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Vodafone preia cel mai mare operator de televiziune din Germania

Vineri, 20 Septembrie 2013, ora 21:45
2389 citiri
Vodafone preia cel mai mare operator de televiziune din Germania
Foto: ubergizmo.com

Vodafone a obtinut aprobarea Uniunii Europene de a prelua operatorul german de telecomunicatii Kabel Deutschland pentru suma de 7,7 miliarde de euro, ceea ce ii va permite companiei sa isi extinda baza de client pentru Internet si televiziune.

Contractul nu ridica ingrijorari referitoare la competitivitate, pentru ca "activitatile celor doua parti erau, in principal, complementare", se arata intr-un comunicat al Comisiei Europene, potrivit Bloomberg.

In timp ce Kabel Deutschland ofera, in mare parte, televiziune prin cablu, telefonie fixa si servicii de Internet, principalul obiect de activitate al Vodafone este reprezentat de serviciile de telefonie mobile.

Vodafone vrea cel mai mare operator de televiziune prin cablu din Germania

Tranzactia va pune la dispozitia Vodafone accesul la 8,5 milioane de locuinte din Germania, cea mai mare piata de telecomunicatii din Europa. De asemenea, va creste capacitatea companiei de a vinde, la pachet, servicii wireless, Internet prin cablu si servicii de televiziune.

In plus, achizitia Vodafone va creste competitive cu Deutsche Telekom, care a detinut pana de curand monopolul in materie de telefonie si pe a carei retea Vodafone a oferit pana acum servicii prin cablu.

Ce sunt grupurile secrete de pe WhatsApp și cum funcționează
Ce sunt grupurile secrete de pe WhatsApp și cum funcționează
WhatsApp introduce un meniu de apelare îmbunătățit și o funcție pentru grupuri ascunse în versiunea beta a aplicației. Noua funcție, numită „Hidden Group”, permite crearea și...
Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Premierul Marcel Ciolacu confirma faptul ca olandezii de la Damen au dat in judecata Romania, aratandu-se in acelasi timp optimist in ceea ce priveste rezolvarea pe cale amiabila a disputelor...
#Vodafone Kabel Deutschland, #Vodafone Kabel Deutschland acord UE, #Vodafone Germania , #stiri Vodafone