Vodafone vrea actiuni la compania de telefonie mobila MTN din Africa de Sud

Duminica, 23 Martie 2008, ora 17:24
1394 citiri
Vodafone vrea actiuni la compania de telefonie mobila MTN din Africa de Sud

Reprezentanti ai companiei de telefonie mobila Vodafone sunt in discutii preliminare cu privire la cumpararea unui pachet de actiuni in cadrul diviziei de operatiuni internationale ale firmei MTN, cu sediul in Africa de Sud, potrivit unor articole de presa, citate de Reuters.

Vodafone, cel mai mare operator de telefonie mobila din lume dupa venituri, a intrat in discutii cu reprezentantii MTN pentru un pachet de actiuni care valoreaza mai multe miliarde de ranzi, dupa ce autoritatile sud-africane au impiedicat cumpararea unui pachet de control la concurentul de telefonie mobila de pe piata locala, Vodacom, potrivit unui articol al publicatiei sud-africana Sunday Times, citata de Reuters.

Directorul general al MTN, Phuthuma Nhelko, a confirmat ca Vodafone, cu sediul in Marea Britanie, este una dintre companiile cu care a avut discutii, dar a adaugat ca nu are nimic de relatat actionarilor, scrie publicatia sud-africana.

"Discutiile au fost confirmate de o persoana din interiorul MTN si de catre o sursa independenta din sectorul sud-african al serviciilor financiare, care cunoaste detaliile negocierilor", mentioneaza Sunday Times, citata de Reuters.

Publicatia sud-africana mai sustine ca Nhelko a raspuns cu prudenta intrebarilor pe aceastaa tema. "Lasati-ma sa pun astfel problema: toata lumea vorbeste cu noi, inclusiv ei", ar fi spus directorul general al MTN, citat de Sunday Times.

MTN, care a urmat o politica agresiva de achizitii pe pietele riscante, dar profitabile din Africa si din Orientul Mijlociu, a anuntat ca vrea sa gaseasca posibilitati de extindere pe pietele emergente, inclusiv in afara celor doua regiuni.

Vodacom, cea mai mare companie de telefonie mobila din Africa de Sud, este detinuta in comun de Telkom si de Vodafone si concureaza cu cel mai mare operator de telefonie mobila din Africa Subsahariana, MTN.

Compania lui Trump debutează pe bursă. Evaluarea de 9 miliarde pare exagerată, spun unii experți
Compania lui Trump debutează pe bursă. Evaluarea de 9 miliarde pare exagerată, spun unii experți
Trump Media, compania fostului președinte american Donald Trump, care deţine reţeaua de socializare Truth Social, debutează marţi, 26 martie, la bursă, pe piaţa NASDAQ, transmite CNBC....
Radu Scarlat (Bento) la Quarterly Report 3: ”Rezultatele din 2023 au fost un record pentru noi”
Radu Scarlat (Bento) la Quarterly Report 3: ”Rezultatele din 2023 au fost un record pentru noi”
Radu Scarlat, Director General & Președinte al Consiliului de Administrație Bento, a participat la cea de-a treia ediție a Quarterly Report, din 6 martie, eveniment marca Ziare.com, alături de...
#Vodafone, #Africa, #Sud, #actiuni , #stiri Vodafone