Vodafone si Orange reduc tarifele pentru apeluri in roaming

Joi, 03 Iunie 2010, ora 11:53
3119 citiri
Vodafone si Orange reduc tarifele pentru apeluri in roaming
Foto: Arhiva

Vodafone Romania va reduce, incepand din 11 iunie, tarifele standard de roaming Vodafone World pentru serviciile de voce in tarile Uniunii Europene, conform normelor Comisiei Europene.

Clientii Vodafone Romania vor beneficia de noile tarife pentru apelurile efectuate si pentru apelurile primite in statele membre ale Uniunii Europene si in tarile din Spatiul Economic European (EEA) - Islanda, Liechtenstein si Norvegia, precum si in Elvetia, se arata intr-un comunicat al companiei.

Astfel, atat abonatii Vodafone, cat si utilizatorii Cartelei Vodafone care calatoresc in state membre ale Uniunii Europene, in EEA, precum si in Elvetia vor beneficia de urmatoarele tarife de roaming, prin serviciul Vodafone World:

- 0,39 Euro / min pentru un apel efectuat catre orice destinatie din Uniunea Europeana, EEA si Elvetia, fata de 0,43 Euro in prezent.

- 0,15 Euro / min pentru un apel primit pe teritoriul Uniunii Europene, EEA si Elvetiei, fata de 0,19 Euro, tariful existent.

Tarifele mentionate sunt fara TVA.

De asemenea, Vodafone Romania extinde reteaua de operatori preferati, disponibili in toate regiunile lumii. Astfel, clientii Vodafone beneficiaza de tarife mai mici pentru serviciile de roaming si in zonele din afara Uniunii Europene, prin 56 de operatori preferati Vodafone din tot atatea tari.

De exemplu, un client Vodafone Romania care calatoreste in Egipt va plati 0,5 Euro / min pentru un apel local efectuat utilizand reteaua Vodafone Egipt (operator preferat Vodafone), fata de 0,75 Euro / min prin alti operatori, beneficiind astfel de o reducere a costurilor de 33%.

Clientii Vodafone Romania au la dispozitie, in continuare, optiunea Vodafone Passport, care aduce tarife mai avantajoase pentru apeluri in roaming cu durata mai mare. Vodafone Passport este o optiune de roaming care le permite clientilor aflati in strainatate sa efectueze apeluri la tarifele lor nationale, la care se adauga o taxa de conectare pentru fiecare apel.

Astfel, cu Vodafone Passport, utilizatorii beneficiaza de o valoare mai mare de utilizare si de un control mai bun al costurilor atunci cand se afla in strainatate.

Orange reduce tarifele cu pana la 58%

Si Orange reduce, incepand de vineri, cu pana la 58%, tarifele la abonamentul Travel Data pentru clientii care utilizeaza serviciile de e-mail si internet mobil in roaming, atunci cand calatoresc in tarile Uniunii Europene si in Elvetia.

Abonatii Orange Romania pot alege, in functie de traficul de date dorit, una dintre optiunile Travel Data cu trafic inclus de 10 MB, 20 MB sau 50 MB la 8 euro, 15 euro si respectiv 30 de euro (TVA inclus), anunta operatorul de telefonie mobila printr-un comunicat remis Ziare.com.

"Dupa consumarea traficului de date inclus, optiunea aleasa se reactiveaza automat atunci cand se initiaza o noua conexiune de date, astfel incat clientii vor continua sa beneficieze de tarifele din cadrul optiunii", se arata in comunicat.

In cazul in care clientul alege optiunea Travel Data cu 10 MB la opt euro si consuma 18 MB atunci cand se afla in roaming in Uniunea Europeana sau in Elvetia, va plati 16 euro, adica mai putin de 1 euro/MB, in urma reactivarii automate a optiunii.

"Prin conceptul de reactivare automata a optiunilor, unic in Romania, noile pachete Travel Data ofera o solutie flexibila si eficienta din punctul de vedere al costurilor pentru serviciile transfer de date in roaming, adaptata atat nevoilor clientilor business cat si ale utilizatorilor individuali", a subliniat Irina Pana, Wholesale, International & Regulatory Affairs Manager.

Orange Romania este cel mai mare operator local de telecomunicatii mobile, cu aproape 11 milioane de clienti in Romania si venituri de 237 milioane de euro in primul trimestru al anului.

Noutăți despre lansarea smartphone-ului Pixel 8a: prețuri și specificații dezvăluite
Noutăți despre lansarea smartphone-ului Pixel 8a: prețuri și specificații dezvăluite
Cu ocazia conferinței Google I/O 2024, noua versiune a smartphone-ului Pixel, modelul 8a, face deja valuri înainte de lansarea oficială, datorită unei prezentări video neoficiale care...
Polestar Phone, primul smartphone dedicat posesorilor de mașini electrice? Ce știe să facă
Polestar Phone, primul smartphone dedicat posesorilor de mașini electrice? Ce știe să facă
Polestar, producătorul suedez de mașini electrice, a intrat pe piața dispozitivelor mobile lansând Polestar Phone, un smartphone conceput special pentru posesorii de mașini electrice....
#tarife Vodafone, #Vodafone Romania, #roaming Vodafone, #Orange tarif roamning , #tarife