Veste extraordinară pentru sportul din România. Țara noastră va găzdui o grupă a Campionatului European din 2025

Luni, 05 Decembrie 2022, ora 13:05
2156 citiri
Veste extraordinară pentru sportul din România. Țara noastră va găzdui o grupă a Campionatului European din 2025
Naționala masculină de volei

Federaţia Română de Volei a anunţat, luni, printr-un comunicat de presă remis AGERPRES, că meciurile din cadrul unei grupe a Campionatului European masculin din 2025 se vor disputa în România.

"O veste extraordinară pentru voleiul românesc a venit de la Confederaţia Europeană de Volei (CEV): România a primit dreptul de a găzdui, în 2025, una din grupele Campionatului European masculin! Este a doua veste foarte bună primită de la CEV, după ce, săptămâna trecută, României i-a fost acordată şi organizarea Campionatului European U22 la volei pe plajă din 2023! Luni dimineaţă, CEV a dezvăluit că România este prima gazdă aleasă a fazei grupelor Campionatului European masculin de volei care va avea loc în 2025. Celelalte gazde ale competiţiei vor fi anunţate în viitorul apropiat", precizează sursa citată.

Conducerea FRV precizează că decizia forului european a avut legătură cu evoluţiile bune ale echipei naţionale masculine din ultima perioadă: "În decizia lor, conducătorii forului european au luat în considerare şi faptul că actuala echipă de conducere a voleiului românesc are deja experienţa organizării unei competiţii de anvergură: găzduirea, anul trecut, la Cluj-Napoca, a unei grupe a Campionatului European feminin. Aceasta a atras numeroase aprecieri, atât din partea conducătorilor forului continental, cât şi a reprezentanţilor echipelor participante. De asemenea, creşterea în valoare din ultimul timp a voleiului masculin românesc nu avea cum să rămână neremarcată. Naţionala tricoloră a participat în 2019 la turneul final al Campionatului European pentru prima dată din 1995, iar anul acesta a reuşit să cucerească pentru a doua oară trofeul Silver League şi să obţină o nouă calificare la turneul final al Europenelor, care va avea loc în 2023. România a fost repartizată în Grupa D, alături de Israel (echipa gazdă), Franţa, Turcia, Portugalia şi Grecia".

"Este foarte entuziasmant pentru noi să vedem că România se alătură încă o dată 'febrei' organizării unui Campionat European. Acest lucru demonstrează clar că atunci când ai iniţiativă şi vrei să organizezi o astfel de competiţie ajuţi, pe de o parte, la creşterea valorii voleiului din ţară, dar şi a forţei propriei Federaţii. Este o sursă de inspiraţie pentru noi toţi şi putem fi siguri că întrecerea este pe mâini foarte bune", a declarat preşedintele Confederaţiei Europene de Volei, Aleksandar Boricic.

Preşedintele Federaţiei Române de Volei, Adin Cojocaru, speră ca organizarea meciurilor din cadrul grupei de la Campionatul European să fie un succes, aşa cum s-a întâmplat şi la CE feminin din 2021.

"Pentru România, pentru voleiul românesc, este o mare onoare să poată găzdui o grupă a Campionatului European de volei seniori din 2025. Este un adevărat arc peste timp, având în vedere că ţara noastră a mai găzduit un turneu final masculin în 1963. Avem deja experienţa acumulată în 2021, la Campionatul European feminin, unde, de asemenea, am găzduit o grupă şi suntem convinşi că toţi oaspeţii noştri se vor simţi la noi ca acasă. De asemenea, sper ca această competiţie să fie o sursă de inspiraţie atât pentru echipa noastră naţională, cât şi pentru tinerii noştri voleibalişti, care au astfel posibilitatea de a-şi vedea idolii pe viu", a declarat preşedintele Federaţiei Române de Volei, Adin Cojocaru.

Ediţia din 2025 va fi a doua a Campionatului European masculin de volei găzduită vreodată de România. Prima a avut loc în 1963, iar atunci naţionala tricoloră a cucerit aurul european.

Citește și:
Vești excelente pentru națională. Răzvan Marin și Alex Cicâldău, goluri de o frumusețe rară VIDEO
Vești excelente pentru națională. Răzvan Marin și Alex Cicâldău, goluri de o frumusețe rară VIDEO
Internaționalii români Răzvan Marin și Alex Cicâldău au marcat două goluri senzaționale pentru echipele lor de club, o veste excelentă pentru naționala României în vederea...
Cei mai vizibili miniștri din Guvernul Ciucă. Ministrul Apărării, unul dintre cei mai „șterși” demnitari
Cei mai vizibili miniștri din Guvernul Ciucă. Ministrul Apărării, unul dintre cei mai „șterși” demnitari
Ministrul de Externe Bogdan Aurescu s-a menţinut pe locul 2 în topul vizibilităţii membrilor Guvernului pe luna decembrie, în timp ce ministrul de Interne Lucian Bode a urcat de pe locul 8 în...
Comentarii
Poza Mangue
Mangue
rank 1
Da , dupa rotativa din 2024. O noua hepoca de haur cu Ciuca si