Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

"Pele" din volei este în România. Cine este femeia pentru care a venit în țara noastră

Marti, 10 Ianuarie 2023, ora 13:43
3427 citiri
"Pele" din volei este în România. Cine este femeia pentru care a venit în țara noastră
Cristina Pîrv. Foto: Facebook / Cristina Pîrv

José Francisco Filho, unul dintre cei mai buni jucători din istoria voleiului, cunoscut şi ca „Pelé do Vôlei”, se află în România, la invitaţia Cristinei Pîrv.

Legenda voleiului brazilian va preda lecţii de volei la Academia de Volei Pîrv11. Copiii şi adolescenţii care se antrenează la Cluj-Napoca şi Câmpia Turzii vor avea ocazia să înveţe de la „Pelé al voleiului”, multiplu campion, care a primit de 7 ori titlul de cel mai bun atacant al Braziliei.

„José Francisco este o mare personalitate a voleiului brazilian, un sportiv extraordinar. Este un privilegiu pentru noi că va fi prezent la Cluj, mai ales pentru că deţine cea mai mare academie de volei din Brazilia şi avem multe de învăţat de la el”, a transmis Cristina Pîrv.

José Francisco Filho, supranumit „Pelé do Vôlei” datorită stilului său de joc, similar cu cel al marelui fotbalist, a jucat la cluburi naţionale şi internaţionale, pe post de atacant şi opus. Reprezentând echipa naţională a Braziliei, a câştigat de patru ori Campionatul Sud-American, a obţinut medalia de bronz la Jocurile Panamericane din 1987 de la Indianapolis, medalia de bronz la Cupa Mondială din Japonia din 1981 şi a fost semifinalist la Cupa Mondială din 1985.

În competiţiile de club, a câştigat de două ori Campionatul Sud-American de club, în 1984 şi 1985 şi două medalii de argint în 1986 şi 1987. În perioada 1990-1992, a jucat la cluburi din Italia, apoi s-a întors în Brazilia, unde a început să lucreze ca antrenor, înfiinţând şcoli de volei, dedicate formării viitorilor campioni. Timp de 15 ani, a fost antrenor la Minas Tênis Clube, iar în prezent este Director tehnic al Şcolii de Volei Pelé şi Secretar de stat al Sportului pentru statul Minas Gerais din Brazilia.

Academia de Volei „Pîrv 11” a fost înfiinţată în 2019, din dorinţa Cristinei Pîrv, cea mai bună jucătoare de volei a României din toate timpurile. Obiectivul principal al academiei constă în promovarea voleiului şi educarea copiilor prin sport, pentru a deveni oameni şi cetăţeni mai buni, motto-ul acesteia fiind „Creştem generaţii de învingători”.

Antrenamentele cu José Francisco Filho vor avea loc la Cluj-Napoca, la Club Transilvania, în 11 ianuarie, între orele 19:00 - 21:00, respectiv în data de 13 ianuarie, între orele 18:00 - 21:00, precum şi la Câmpia Turzii, la Liceul Teoretic ”Pavel Dan”, miercuri, 11 ianuarie, între orele 16:00 -18:00 şi vineri, 13 ianuarie, între orele 15:00 - 17:00.

Două noi televiziuni au fost lansate azi în România. Campanie promoțională pentru abonați: ”E un moment uriaș”
Două noi televiziuni au fost lansate azi în România. Campanie promoțională pentru abonați: ”E un moment uriaș”
Televiziunile SkyShowtime 1 şi SkyShowtime 2 au fost lansate oficial în România începând de astăzi, 25 aprilie. Cele două posturi se vor vedea în grila digitală a Digi. SkyShowtime 1 va...
Veste teribilă pentru naționala României. Internaționalul scos cu targa de pe teren va lipsi la Euro 2024 VIDEO
Veste teribilă pentru naționala României. Internaționalul scos cu targa de pe teren va lipsi la Euro 2024 VIDEO
Selecționerul Edi Iordănescu a primit o veste neplăcută de la unul dintre cei mai în formă internaționali români, în perspectiva participării României la Euro 2024. Astfel, Olimpiu...
#volei, #pele, #Romania , #volei