Tehnologia impresionanta pregatita de Volkswagen

Sambata, 22 Noiembrie 2014, ora 08:16
5601 citiri
Tehnologia impresionanta pregatita de Volkswagen
Foto: auto-testdrive.ro

Germanii de la Volkswagen pregatesc doua noi modele de masini propulsate cu ajutorul hidrogenului. Pana cand ele vor ajunge pe soselele din intreaga lume mai sunt destule impedimente de depasit.

Desi masinile electrice inregistreaza un avans tot mai mare pe piata de profil, nemtii vor sa castige o cota de piata in viitor si cu ajutorul automobilelor pe hidrogen. Conform Cnet, o masina pe hidrogen poate fi realimentata complet in doar cinci minute, una electrica avand nevoie de mai mult timp pentru reincarcarea bateriilor.

Impedimentul principal al implementarii tehnologiei pe hidrogen este dat de lipsa statiilor de alimentare cu acest combustibil. Totusi, mai multi producatori si-au declarat deja sustinerea pentru asemenea proiecte si vor oferi detalii suplimentare la Targul Auto de la Los Angeles (SUA).

Volkswagen va prezenta la aceasta manifestare doua modele pe hidrogen, Passat sedan si Golf SportWagen. Ambele ofera o autonomie de 500 km, avand nevoie de 10 secunde pentru a atinge 100 km/h. Hidrogenul este si eficient, caci un kilogram asigura deplasarea pe o distanta de aproximativ 96 de kilometri.

Modelul Passat are si un motor electric ce poate fi gasit, de asemenea, pe un altul, denumit e-Golf. Sistemul lui special de franare acumuleaza energia intr-o baterie, ea fiind folosita, de exemplu, atunci cand masina demareaza dupa opririle dese la semafor.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Actualizarea care poate strica display-ul dispozitivele Galaxy. Răspunsul oferit de Samsung
Actualizarea care poate strica display-ul dispozitivele Galaxy. Răspunsul oferit de Samsung
În ultima perioadă, un număr ridicat de utilizatori Samsung a raportat apariția unor linii verzi pe ecranul telefoanelor lor, fenomen care pare să fi reapărut după o actualizare recentă de...
Inundații severe în Dubai: Ce rol a jucat programul de însămânțare a norilor
Inundații severe în Dubai: Ce rol a jucat programul de însămânțare a norilor
Marți, o ploaie torențială a provocat inundații în diverse zone ale Dubaiului, transformând străzile în adevărate râuri și determinând închiderea temporară a celui de-al doilea cel...
#volkswagen passat hidrogen, #masina hidrogen volkswagen, #volkswagen masina electrica , #modele