Acuzatii grave: Guvernul german si UE stiau de inselatoria pusa la cale de Volkswagen?

Miercuri, 23 Septembrie 2015, ora 16:39
4527 citiri
Acuzatii grave: Guvernul german si UE stiau de inselatoria pusa la cale de Volkswagen?

Guvernul Germaniei si Uniunea Europeana aveau cunostinta ca grupul auto Volkswagen folosea in Statele Unite un soft pentru inducerea in eroare a testelor privind emisiile, sustin surse citate de publicatia germana Die Welt.

Partidul Ecologist german adresase acum cateva luni o intrebare Executivului de la Berlin privind existenta unor sisteme de acest fel utilizate de constructori auto autohtoni.

Ministerul german al Transporturilor oferise, pe 28 iulie, urmatorul raspuns: "Guvernul federal sustine dezvoltarea unei normative europene care sa aiba ca obiectiv principal reducerea ulterioara a emisiilor reale ale vehiculelor".

Scandalul Volkswagen: Americanii dau in judecata compania - Se inmultesc procesele colective

Raspunsul a fost interpretat de ecologistii germani ca fiind o recunoastere implicita a existentei unor sisteme care diminueaza doar emisiile inregistrate cu ocazia testelor.

"Guvernul Germaniei ne-a spus in iulie ca stia de utilizarea acelui soft in Statele Unite; in plus, stiau ca acest sistem se foloseste la o scara extinsa. Guvernul german colabora cu industria auto, dar nu pentru reducerea nivelului emisiilor, ci pentru a se asigura ca masurarea emisiilor indeplineste standardele in graficele oficiale", a declarat Oliver Krischer, vicepresedintele Partidului german al Verzilor, citat de cotidianul The Guardian.

Scandalul Volkswagen: Vor disparea masinile diesel? Ce se va intampla in Romania? Interviu

Potrivit Die Welt, in afara de Guvernul german, si Comisia Europeana ar fi stiut de folosirea unor sisteme de inducere in eroare a testelor privind emisiile de oxizi de azot (NOx).

Atat Guvernul Germaniei, cat si Uniunea Europeana au respins acuzatiile.

"Am spus foarte clar: acuzatiile Partidului Verzilor sunt false si inadecvate", a declarat Alexander Dobrindt, ministrul german al Transporturilor.

Citeste si:
Clotilde Armand s-a adresat conducerii PNL cu duritate: „USL ucide. La propriu. Fără nicio exagerare”
Clotilde Armand s-a adresat conducerii PNL cu duritate: „USL ucide. La propriu. Fără nicio exagerare”
Primarul Sectorului 1 a criticat dur comportamentul consilierilor PNL din forul legislativ local. Primarul Sectorului 1 Clotilde Armand afirmă că ”USL ucide”, după ce consilierii PSD şi...
Ludovic Orban rămâne oficial fără funcția de președinte al Camerei Deputaților
Ludovic Orban rămâne oficial fără funcția de președinte al Camerei Deputaților
Plenul Camerei Deputaţilor va lua luni, 18 octombrie, act de demisia lui Ludovic Orban din funcţia de preşedinte al Camerei Deputaţilor şi de vacantarea funcţiei. Biroul Permanent va stabili...
Sursa: MEDIAFAX