BEI ar putea cere Volkswagen sa-i returneze creditele acordate (Video)

Luni, 12 Octombrie 2015, ora 09:37
2011 citiri
BEI ar putea cere Volkswagen sa-i returneze creditele acordate (Video)
Foto: Arhiva Ziare.com

Banca Europeana de Investitii (BEI) ar putea cere Volkswagen sa ii returneze imprumuturile acordate, dupa cum a declarat unui ziar nemtesc presedintele institutiei, Werner Hoyer.

Werner Hoyer a declarat pentru Sueddeutsche Zeitung ca BEI a oferit Volkswagen imprumut pentru diverse proiecte, printre care si dezvoltarea unor motoare cu emisii reduse, dar ca acum investigheaza ce s-a intamplat cu banii din credite, arata BBC

Dezvaluiri noi in scandalul Volkswagen: Inca patru constructori sunt acuzati ca triseaza

Acesta a precizat ca ar putea sa ceara returnarea creditelor.

Werner Hoyer a precizat ca din 1990 Banca Europeana de Investitii a acordat Volkswagen imprumuturi in valoare de aproximativ 4,6 miliarde de euro.

"BEI ar putea fi afectata (de scandalul emisiilor - n.red.), deoarece trebuie sa indeplinim anumite obiective climatice cu creditele noastre", a spus seful bancii.

Acesta a precizat ca BEI face investigatii serioase pentru a afla la ce a folosit Volkswagen banii.

Actiunile Volkswagen, in crestere dupa achizitii masive venite din partea unui cumparator "misterios"

Werner Hoyer a adaugat ca este foarte dezamagit de compania germana, precizand ca relatia dintre BEI si Volkswagen s-a deteriorat din cauza acestui scandal.

Volkswagen a recunoscut ca a instalat un software special in calculatorul de bord al unor modele diesel Volkswagen si Audi, iar acesta era programat sa activeze un sistem de filtrare completa a particulelor doar in timpul testelor oficiale pentru emisii. Cand masina circula in mod normal dispozitivul dezactiveaza sistemul de filtrare a particulelor. 11 milioane de masini Volkswagen din intreaga lume sunt afectate.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Huawei a lansat oficial noua sa serie de telefoane, Huawei Pura 70. La ce prețuri sunt oferite dispozitivele
Huawei a lansat oficial noua sa serie de telefoane, Huawei Pura 70. La ce prețuri sunt oferite dispozitivele
Huawei a lansat oficial în China noua sa serie de telefoane, Huawei Pura 70, care include modelele Pura 70, Pura 70 Pro, Pura 70 Pro+ și Pura 70 Ultra. Lansarea coincide cu aniversarea a 12...
Veste bună pentru șoferii de mașini electrice! Google Maps anunță noi funcții
Veste bună pentru șoferii de mașini electrice! Google Maps anunță noi funcții
Google Maps a anunțat introducerea unor noi funcții, dedicate în special utilizatorilor de mașini electrice. Îmbunătățirile vizează facilitarea accesului la informații despre stațiile...
#Banca Europeana de Investitii credite Volkswagen, #scandal masini Volkswagen, #masini sistem Volkswagen , #scandal