Costurile astronomice ale scandalului Volkswagen

Vineri, 02 Octombrie 2015, ora 16:30
4917 citiri
Costurile astronomice ale scandalului Volkswagen
Foto: Ziare.com

Scandalul testelor falsificate de Volkswagen privind emisiile de gaze ar putea fi mult mai dureros pentru investitori decat dezastrul ecologic al British Petroleum, din 2010, din Golful Mexicului.

Banca de investitii elvetiana Credit Suisse estimeaza costurile totale ale companiei la un nivel ametitor de 87 de miliarde de dolari (78 de miliarde de euro), cu circa 60 la suta mai mult decat cele din urma dezastrului Deepwater Horizon, din anul 2010, relateaza CNN Money.

Scandalul Volkswagen: A doua mare problema a gigantului german vine din China

Scandalul Volkswagen ia amploare: Milioane de teste, falsificate in Germania

"Rezultatul costurilor de rechemare si al amenzilor este neclar si depinde in mare masura de performanta motorului de dupa reparatie", transmite Credit Suisse.

Volkswagen a alocat deja 6,5 miliarde de euro pentru a rezolva situatiile aparute in urma acestui scandal, dupa ce compania a fost descoperita ca a falsificat testele emisiilor in ce priveste unele dintre masinile diesel. Credit Suisse estimeaza insa costuri de cel putin 3,5 ori mai mari.

Scandalul Volkswagen se extinde tot mai mult: O alta tara occidentala, afectata

Scandalul Volkswagen se extinde: Probleme si pentru Seat

Dupa anuntul de vineri al companiei elvetiene, actiunile Volkswagen au scazut cu 3 la suta, vineri.

Scandalul a izbucnit in Statele Unite, in urma cu circa trei saptamani, insa s-a extins si in tari din Europa Occidentala. Compania a anuntat ca sunt afectate circa 11 milioane de masini din toata lumea, adica mai mult decat vinde grupul intr-un an intreg.

Volkswagen nu a fost singur: Alte marci auto, acuzate de falsificarea testelor (Video)

Scandalul falsificarii testelor privind emisiile de gaze ale masinilor diesel s-a extins ulterior de la Volkswagen si la alte marci. Astfel, testele efectuate de clubul auto german ADAC (Allgemeiner Deutscher Automobil-Club - n.red.) arata ca masini produse de mai multe companii auto au de asemenea emisii poluante daunatoare, care au fost subevaluate la teste.

Noi modele construite de Nissan, Renault si Volvo, printre altele, depasesc normele de emisii prevazute de Uniunea Europeana de peste 10 ori, a transmis ADAC. Emisiile de noxe semnificativ mai mari au fost dezvaluite cand vehiculele au fost testate in conditii de drum mai realiste.

Dezvaluiri incendiare dupa scandalul Volkswagen: Audi, BMW, Opel si Citroen au masini cu probleme

Scandalul Volkswagen: Audi recunoaste ca a vandut milioane de masini cu software-ul mincinos

De asemenea, BMW, Citroen, Fiat, Ford, Hyundai, Jaguar, Mazda, Mercedes si Peugeot se afla printre alte marci care, potrivit ADAC, ar fi prezentat emisii subevaluate.

Rezultatele testelor ADAC au aratat ca Volvo S60, Renault Espace Energy, Nissan X-Trail si Jeep Renegade au depasit normele de emisii ale Uniunii Europene de peste 10 ori. Expunerile de scurta durata la noxe pot cauza probleme serioase de respiratie si pot agrava bolile cardiace existente.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

TikTok se pregătește să lanseze o funcționalitate revoluționară. Există și un risc major pentru cei care o vor folosi
TikTok se pregătește să lanseze o funcționalitate revoluționară. Există și un risc major pentru cei care o vor folosi
TikTok se pregătește să lanseze o funcționalitate revoluționară care le va permite creatorilor să distribuie conținut video narat cu orice voce doresc, prin intermediul unei noi tehnologii...
Prețul piperat al unei chirii într-un apartament ”de lux” cu terasa năpădită de buruieni. Ofertă ”à la Cluj”
Prețul piperat al unei chirii într-un apartament ”de lux” cu terasa năpădită de buruieni. Ofertă ”à la Cluj”
Un apartament din Cluj, scos la închiriat în categoria ”lux”, este promovat de proprietari în ciuda unor aspecte ce denotă neglijență crasă. O agenție a postat un anunț cu un...
#scandal Volkswagen, #costuri scandal Volkswagen, #scandal emisii Volskwagen, #scandal teste falsificate Volkswagen , #scandal