Cum vede Bosch scandalul Volkswagen: Nu sunt schimbari pe piata diesel pana acum

Joi, 15 Octombrie 2015, ora 11:16
2563 citiri
Cum vede Bosch scandalul Volkswagen: Nu sunt schimbari pe piata diesel pana acum
Foto: Arhiva Ziare.com

Compania germana Bosch sustine ca nu a observat pana acum nicio schimbare in piata de autoturisme pe motorina, in urma scandalului emisiilor poluante in care este implicat Volkswagen.

"Totusi, depinde de o campanie activa pentru diesel sa risipeasca nesiguranta pe care o simt acum multi clienti", a declarat, miercuri, seful Bosch Volkmar Denner, la deschiderea unui nou centru de cercetare in orasul german Renningen, langa Stuttgart, scrie Reuters.

Scandalul Volkswagen: Zeci de directori ai grupului, implicati in manipularea testelor de poluare - Spiegel

La randul sau, ministrul german al Economiei a precizat ca nu trebuie condamnata intreaga tehnologie diesel in urma scandalului de la Volkswagen, dar ca tara sa trebuie sa depuna mai multe eforturi in procesul de trecere la motoare alternative.

Oficialul de la Berlin a subliniat ca este in favoarea introducerii unor facilitati care sa reduce diferenta mare de pret dintre masinile electrice si cele obisnuite.

Scandalul Volkswagen: Compania anunta ca exista inca un software care falsifica testele (Video)

Compania Volkswagen a recunoscut recent ca a instalat un software ce pacalea testele oficiale care stabileau nivelul de poluare in SUA pe 11 milioane de automobile vandute la nivel international. Acum, producatorul german trebuie sa recheme in service masinile cu probleme, inclusiv din Europa, si sa ii identifice pe cei responsabili.

Bosch este producatorul unui program de management al motoarelor diesel folosit de mai multe marci de top, printre care si Volkswagen. Nu se stie deocamdata ce rol a jucat Bosch in scandalul softurilor manipulatoare, iar Denner a refuzat sa comenteze pe marginea acestui subiect.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Greva poștașilor nu a afectat distribuirea pensiilor. Banii au ajuns la timp, anunță Poșta Română
Greva poștașilor nu a afectat distribuirea pensiilor. Banii au ajuns la timp, anunță Poșta Română
Toate drepturile bănești au fost distribuite către pensionari până la jumătatea lunii aprilie, transmite Compania Națională "Poșta Română" joi, 18 aprilie. Conform operatorului...
O nouă vamă cu Ungaria: Unde ar putea fi făcut punctul de trecere a frontierei spre țara vecină
O nouă vamă cu Ungaria: Unde ar putea fi făcut punctul de trecere a frontierei spre țara vecină
Guvernanții lansează în consultare publică un proiect de hotărâre care vizează deschiderea unui nou punct de trecere a frontierei, la Beba Veche, în județul Timiș. Trecerea în Ungaria...
#Bosch scandal Volkswagen, #scandal Volkswagen piata diesel , #scandal