Lovitura pentru Volkswagen pe piata europeana

Vineri, 16 Octombrie 2015, ora 10:44
4715 citiri
Lovitura pentru Volkswagen pe piata europeana
Foto: Arhiva Ziare.com

Volkswagen nu a reusit sa tina pasul cu rivalii sai, avand in vedere ca producatorul auto german a inregistrat o scadere a cotei de piata in Europa, pe fondul scandalului emisiilor poluante.

Luna trecuta, inmatricularile autovehiculelor VW au crescut cu 8,3%, rata fiind sub media pietei, care a fost de +9,8%, potrivit Asociatiei Producatorilor Europeni de Automobile (ACEA).

Datele prezentate de Bloomberg mai arata ca grupul - ce include si brandurile Audi, Skoda si Seat - a avut o cota de piata de 23,3% in septembrie 2015, in scadere de la 23,7%, cat a fost in aceeasi perioada din 2014.

Totusi, Volkswagen ramane cea mai mare companie auto din regiune, insa vanzarile in primele 9 luni ale acestui an sunt in declin fata de perioada ianuarie-septembrie a anului trecut, insumand 25% din total, in scadere de la 25,3%.

Al doilea jucator pe piata europeana, PSA Peugeot Citroen, a avut o cota de piata de 10,4% in perioada analizata.

Situatia vanzarilor din Romania

Piata auto din Romania a inregistrat un avans in luna septembrie, dar vanzarile Volkswagen sunt in picaj, in contextul scandalului noxelor. Luna trecuta au fost inmatriculate 8.933 vehicule noi, ceea ce reprezinta o crestere de 9,66% fata de septembrie 2014, arata datele Directiei Regim Permise si Inmatriculare a Vehiculelor (DRPCIV), consultate de Ziare.com.

In ceea ce priveste autoturismele noi, avansul este de 3,43%, de la 5.561 de unitati la 5.752 de unitati.

Vanzarile Volkswagen in Romania, in cadere libera - Radiografia pietei auto

Dacia ramane marca preferata de romani, 1.611 de masini noi sub egida constructorului autohton fiind inmatriculate in septembrie 2015. Pe locul al doilea se afla VW, cu 649 de unitati, insa producatorul auto german a avut parte de o scadere de peste 20% fata de aceeasi luna a anului trecut.

Medalia de bronz revine Skoda, tot o marca a grupului VW. Romanii au cumparat 456 de astfel de autoturisme, cu 17% mai putine fata de septembrie 2014. Ford se afla pe pozitia a patra, cu 366 de masini inmatriculate in perioada luata in calcul.

Milioane de masini rechemate in service

Grupul german a anuntat, joi, ca va rechema la service 8,5 milioane vehicule din Uniunea Europeana dotate cu motoare diesel care au un software ce falsifica rezultatele testelor de emisii poluante.

Scandalul Volkswagen: 8,5 milioane vehicule din UE, rechemate in service

VW a precizat ca va analiza ce tipuri de motoare EA 189 sunt afectate si a dat asigurari ca ultima generatie de motoare - EA 288 - nu este echipata cu acel soft, transmite Reuters.

Unii analisti apreciaza ca scandalul ar putea costa VW aproximativ 35 miliarde de euro.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Mark Zuckerberg anunță o schimbare majoră în aplicațiile WhatsApp, Facebook și Instagram
Mark Zuckerberg anunță o schimbare majoră în aplicațiile WhatsApp, Facebook și Instagram
Mark Zuckerberg, fondatorul Facebook, a anunțat recent o actualizare majoră în toate platformele sociale ale companiei Meta, inclusiv WhatsApp, Facebook, Instagram și Facebook Messenger....
Dotare obligatorie pentru o categorie de operatori economici. Riscă amenzi de până la 10.000 de lei sau suspendarea activității în caz contrar
Dotare obligatorie pentru o categorie de operatori economici. Riscă amenzi de până la 10.000 de lei sau suspendarea activității în caz contrar
Operatorii economici care nu vor respecta obligaţia de a asigura dotarea automatelor comerciale cu aparate de marcat electronice fiscale (AMEF), în vederea transmiterii datelor fiscale către...
#Volkswagen vanzari UE, #Volkswagen vanzari Europa, #cota puata VW, #cota piata VW Europa , #scandal