Marturia unui dealer Volkswagen: E cea mai mare frauda a tuturor timpurilor!

Miercuri, 07 Octombrie 2015, ora 22:58
11647 citiri
Marturia unui dealer Volkswagen: E cea mai mare frauda a tuturor timpurilor!

Scandalul de amploare in care este implicata compania Volkswagen i-a infuriat teribil pe angajatii responsabili cu vanzarea directa a automobilelor cu probleme.

Este si cazul lui Steve Kalafer, proprietarul unei reprezentante auto care in ultimii 23 de ani s-a ocupat de vanzarea masinilor Volkswagen, conform CNBC.

Intr-o inteventie la postul de televiziune american, acesta a denumit scandalul in care este implicata compania germana drept "cea mai mare frauda a tuturor timpurilor".

"Aceasta frauda il face pe Madoff (fostul presedinte al NASDAQ - n.red.) sa para ca a jucat la juniori. Este cea mai mare frauda pe care am vazut-o vreodata in toate afacerile. Au fost vandute produse de peste 300 de miliarde de dolari in Europa, de 15 miliarde de dolari in SUA", a afirmat Kalafer.

Ai masina de la Volkswagen? Afla cand incep rechemarile in service

El a mentionat ca se simte tradat de Volkswagen, dupa ce in ultimii ani a cumparat masini diesel in valoare de milioane de dolari, pe care le-a vandut mai departe ca fiind "masini curate, cu un consum redus".

"Clientii sunt si ei suparati. Sunt suparati ca brandul in care au investit, brandul pe care au contat i-a tradat. Eu, ca dealer Volkswagen, ma simt pacalit. Sunt foarte ingrijorat pentru angajatii mei, oamenii care au muncit ani in sir in aceste masini si le-au reprezentat cu mandrie. Cand merg acasa sunt intrebati daca stiau de frauda, daca stiau de pacaleala", a completat Kalafer.

Scandalul Volkswagen: Cum poti verifica daca masina ta are instalat softul-problema (Video)

Scandalul Volkswagen a izbucnit dupa ce Agentia americana pentru Protectia Mediului (EPA) a acuzat VW ca a montat sisteme speciale pe unele autoturisme diesel pentru a evita standardele federale din SUA in materie de emisii, expunand cetateni americani la gaze poluante.

Constructorul auto german a instalat un software special in calculatorul de bord al unor modele diesel Volkswagen si Audi. Dispozitivul este programat sa activeze un sistem de filtrare completa a particulelor doar in timpul testelor oficiale pentru emisii. Dupa teste, adica in situatiile generale de functionare a motorului, dispozitivul dezactiveaza sistemul de filtrare a particulelor, sustine Agentia americana pentru Protectia Mediului.

Potrivit autoritatilor americane, 482.000 de autoturisme cu motoare diesel au incalcat standardele federale americane privind emisiile de dioxid de carbon: modelul de Volkswagen Jetta din perioada 2009-2014, modelele Beetle si Golf, precum si modelul Volkswagen Passat din 2014-2015 si modelul Audi A3. In Europa, probleme similare au fost semnalate si la alte marci ale grupului VW.

Proprietarii a 11 milioane de masini afectate pe plan global de problema asteapta raspunsuri, in vreme ce criza a sters 30 de miliarde de euro din valoarea de piata a companiei. Noul director executiv al companiei, Matthias Mueller, a promis sa repare problemele.

Pe fondul scandalului, directorul general al grupului Volkswagen, Martin Winterkorn, a demisionat la sfarsitul lunii septembrie, fiind inlocuit cu Matthias Muller, fost director al companiei Porsche.

Citeste si:
Ciprian Ciucu, revoltat de greva de la STB. „Este ilegală, imorală şi penală. Cer PSD să se delimiteze de liderul sindical Petrariu, să îl excludă din partid”
Ciprian Ciucu, revoltat de greva de la STB. „Este ilegală, imorală şi penală. Cer PSD să se delimiteze de liderul sindical Petrariu, să îl excludă din partid”
Preşedintele PNL Bucureşti, primarul Sectorului 6 Ciprian Ciucu, a spun sâmbătă, 22 ianuarie,despre greva de la STB că este „ilegală, imorală şi penală”. Esilul susține că acest...
Caznele meritocrației! Noul secretar de stat din Ministerul Digitalizării e specialist în cazane de abur
Caznele meritocrației! Noul secretar de stat din Ministerul Digitalizării e specialist în cazane de abur
Tudor Prisecaru a fost numit vineri în funcția de secretar de stat în ministerul Cercetării și Digitalizării, printr-o decizie a premierului Nicolae Ciucă. Potrivit CV-ului, Prisecaru este...