Problema neasteptata pentru Volkswagen dupa scandalul motoarelor diesel

Luni, 28 Septembrie 2015, ora 23:27
11498 citiri
Problema neasteptata pentru Volkswagen dupa scandalul motoarelor diesel
Foto: Ziare.com

Grupul Volkswagen s-ar putea confrunta cu o problema neasteptata in urma scandalului urias legat de manipularea emisiilor motoarelor diesel.

Daca pana acum s-a discutat aproape numai despre miliardele de euro pe care nemtii le vor plati pe amenzi, daune sau reparatii, jurnalistii de profil sunt si ei gata sa ia atitudine.

Britanicii de la AutoExpress sunt primii care vorbesc despre reevaluarea modelelor Grupului Volkswagen implicate in acest scandal.

"Sunt multe aspecte pe care le luam in considerare atunci cand dam un verdict in privinta unei masini noi, iar nivelul emisiilor este o componenta extrem de importanta. Sa aflam acum ca datele pe care noi ne-am bazat evaluarile, iar cumparatorii achizitia, ar putea fi falsificate este dezamagitor", noteaza englezii.

Acestia mai spun ca nu se grabesc deocamdata sa reevalueze masinile echipate cu motoarele diesel implicate in acest scandal pentru ca asteapta mai multe date, insa este de asteptat ca pana la urma autoturismele sa primeasca alte note.

Iar exemplul englezilor ar putea fi urmat de jurnalistii auto din lumea intreaga.

Cum testarile si evaluarile masinilor in publicatiile de profil reprezinta o componenta importanta a promovarii unui autoturism nou, este de asteptat ca impactul revizuirii unor evaluari sa aiba efecte in piata.

Aceste efecte s-ar putea traduce printr-o scadere mai ampla a vanzarilor modelelor implicate in scandal.

M.D.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

China folosește inteligența artificială pentru a influența alegerile din SUA
China folosește inteligența artificială pentru a influența alegerile din SUA
Potrivit unui raport recent publicat de Microsoft Threat Analysis Center (MTAC), atât China cât și Coreea de Nord intensifică eforturile de a influența procesul electoral din Statele Unite ale...
Elon Musk vrea să-i taxeze pe utilizatorii care postează și dau ”like-uri”
Elon Musk vrea să-i taxeze pe utilizatorii care postează și dau ”like-uri”
Elon Musk, cunoscut pentru abordările sale inovative și adesea controversate în tehnologie, a avut în vedere transformarea platformei de social media Twitter, acum redenumită X, într-un...
#Volkswagen scandal masini diesel, #Volkswagen scandal emisii, #Volkswagen diesel scandal , #scandal