Reuters: Cum a incercat Volkswagen sa evite ca scandalul sa devina public

Joi, 24 Septembrie 2015, ora 16:50
6903 citiri
Reuters: Cum a incercat Volkswagen sa evite ca scandalul sa devina public
Foto: Ziare.com

In aprile 2015, Volkswagen SUA a trimis scrisori proprietarilor din California de masini Audi si VW cu motorizari diesel pentru a-i informa despre unele probleme legate de emisii, arata niste documente obtinute de Reuters.

Soferii in cauza au fost anuntati ca trebuie sa duca autovehiculele la cel mai apropiat dealer pentru un nou software care asigura ca noxele la evacuare vor fi optimizate.

La acea vreme, compania nu a explicat ca aceasta actiune a fost facuta pentru a incerca sa convinga autoritatile, care s-au aratat sceptice cu privire la discrepantele dintre rezultatele testelor oficiale si poluarea efectiva a autoturismelor diesel Volkswagen, arata Reuters.

Reprezentantii California Air Resources Board au permis companiei, in decembrie 2014, sa organizeze o retragere voluntara de masini diesel pentru a remedia ceea ce compania numea "o mica eroare tehnica".

Rechemarea masinilor s-a desfasurat la nivel national pentru mai multe luni.

Miercuri, purtatorul de cuvant al California Air Resources Board, Dave Clegern, a confirmat ca scrisorile au fost parte din procesul de rechemare. "A fost una dintre solutiile prezentate de companie. Dar nu a functionat", a spus acesta.

Care sunt acuzatiile?

Grupul auto german Volkswagen a recunoscut ca a apelat la o inselatorie in timpul testelor oficiale din SUA legate de cantitatea de substante poluante emise de cateva modele diesel lansate in ultimii ani.

Agentia americana pentru Protectia Mediului din SUA (EPA) a aratat ca nivelul de noxe era, in realitate, de pana la 40 de ori mai mare decat cel inregistrat la verificarile oficiale.

Scandalul Volkswagen: Sunt vizate 11 milioane de masini diesel, vandute in toata lumea

Ca urmare a scandalului, seful grupului auto, Martin Winterkorn, a demisionat, miercuri, precizand ca e socat de evenimentele din ultimele zile.

Scandalul Volkswagen - Seful grupului auto a demisionat: Sunt socat!

Joi, ministrul german al Transporturilor a anuntat ca Volkswagen a recunoscut ca a manipulat rezultatele testelor legate de emisii si in Europa.

Volkswagen a recunoscut ca a manipulat nivelul emisiilor si in Europa

Vești bune pentru utilizatorii iOS! Apple vrea să introducă două opțiuni noi de culoare pentru seria iPhone 16
Vești bune pentru utilizatorii iOS! Apple vrea să introducă două opțiuni noi de culoare pentru seria iPhone 16
Apple se pregătește să aducă pe piață modelele iPhone 16 Pro și iPhone 16 Pro Max în două noi opțiuni de culoare: Desert Titanium și Titanium Grey, potrivit ultimelor informații...
Avocat celebru, speriat de introducerea banilor care expiră, pe model chinezesc: „Am zis că nu se poate, dar se va întâmpla din 2030"
Avocat celebru, speriat de introducerea banilor care expiră, pe model chinezesc: „Am zis că nu se poate, dar se va întâmpla din 2030"
Sergiu Vasilescu, unul dintre cei mai cunoscuți avocați din România, specializați în fiscalitate, respectiv în crypto, avertizează cu privire la pericolul iminent cu care se vor confrunta...
#Volkswagen evite scandal, #Volkswagen scandal emisii , #scandal
Comentarii