Scandalul emisiilor Volkswagen: Un director a fost inculpat in SUA pentru complot si frauda

Marti, 10 Ianuarie 2017, ora 17:17
2507 citiri
Scandalul emisiilor Volkswagen: Un director a fost inculpat in SUA pentru complot si frauda
Foto: Arhiva Ziare.com

Un director al Volkswagen a fost inculpat, luni, in Statele Unite pentru complot si frauda in scandalul emisiilor automobilelor diesel, el fiind in stare de arest.

Oliver Schmidt, care a fost director general al biroului VW pentru mediu si inginerie din Michigan, nu a facut nicio pledoarie la prima audiere de la tribunalul districtual din Miami, iar instanta a decis sa ramana in custodie pana la o audiere care va avea loc joi, anunta Reuters.

Schmidt, care a aparut in instanta in uniforma de detinut, a fost acuzat de frauda si complot, pentru ca nu a dezvaluit existenta softurile ilegale care au fost instalate pe automobilele diesel al VW in perioada 2006-2015, pentru a manipula rezultatele testelor pentru emisii.

Citeste si Volkswagen repara si rascumpara 80.000 de masini din scandalul emisiilor

El a fost retinut sambata in Florida, dupa ce a incercat sa revina in Germania din vacanta, potrivit Departamentului de Justitie.

Avocatul lui Schmidt, David Massey, a spus ca acesta a aflat despre investigatie si a contactat FBI pentru a colabora. Schmidt s-a intalnit ulterior cu agenti ai FBIK, la Londta, in 2016.

Arestarea si audiere au loc in timp ce VW pare sa se indrepte spre un acord de 3-4 miliarde de dolari cu Departamentul de Justitie si Agentia pentru Protectia Mediului din SUA, pentru inchiderea investigatiilor civile si penale legate de emisiile poluante.

FBI mai reclama faptul ca Schmidt si alti angajati ai VW au informat conducerea de varf a grupului despre existenta softurilor de manipulare a emisiilor in iulie 2015, dar ca acestia au decis sa nu informeze imediat autoritatile de reglementare din SUA.

Agentia acuza VW ca a indus in mod voit in eroare autoritatise despre manipularea testelor de poluare in SUA, dar nu a adus acuzatii specifice.

Vezi si Scandalul emisiilor nu se stinge: Grupul Volkswagen, amendat si in Italia

Influentarea rezultatelor testelor de poluare a permis ca aproape 580.000 de vehicule diesel VW, comercializate din 2009, sa emita pana la de 40 de ori mai multe noxe decat normele legale.

VW a recunoscut instalarea softurilor legale pe automobilele diesel in septembrie 2015.

Duminica, directorul marcii VW la nivel global, Herbert Diess, a declarat ca nu exista planuri de reluare a vanzarilor de automobile diesel in SUA.

VW a convenit deja sa cheltuiasca 17,5 miliarde de dolari in Statele Unite pentru a acoperi solicitarile autoritatilor de reglementare, dealerilor si proprietarilor de vehicule.

O firma britanica de avocatura a lansat luni o actiune legala separata imporiva VW, solicitand despagubirea fiecarui proprietar de automobile diesel cu mii de lire sterline.

In Marea Britanie, 1,2 milioane de automobile diesel VW sunt afectate de scandal, iar circa 10.000 participa deja la aceasta actiune.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Samsung se află în plin proces de dezvoltare a unui nou chipset: Exynos 2500
Samsung se află în plin proces de dezvoltare a unui nou chipset: Exynos 2500
Samsung se află în plin proces de dezvoltare a unui nou chipset, Exynos 2500, care promite să fie o versiune îmbunătățită a modelului actual, Exynos 2400. Noul procesor este proiectat...
Huawei a lansat oficial noua sa serie de telefoane, Huawei Pura 70. La ce prețuri sunt oferite dispozitivele
Huawei a lansat oficial noua sa serie de telefoane, Huawei Pura 70. La ce prețuri sunt oferite dispozitivele
Huawei a lansat oficial în China noua sa serie de telefoane, Huawei Pura 70, care include modelele Pura 70, Pura 70 Pro, Pura 70 Pro+ și Pura 70 Ultra. Lansarea coincide cu aniversarea a 12...
#Volkswagen director inculpat emisii, #Volkswagen scandal emisii, #Volkswagen emisii , #scandal