Scandalul Volkswagen a ajuns pana in Japonia: Ce masuri ia Guvernul de la Tokio

Marti, 29 Septembrie 2015, ora 10:23
2478 citiri
Scandalul Volkswagen a ajuns pana in Japonia: Ce masuri ia Guvernul de la Tokio
Foto: Arhiva Ziare.com

Ministerul japonez al Transporturilor a cerut mai multor constructori auto sa verifice daca autovehiculele lor diesel respecta normele de emisii poluante, dupa ce grupul auto german Volkswagen a recunoscut ca a utilizat un soft care a manipulat testele de poluare.

Ministrul nipon al Transporturilor, Akihiro Ohta, a subliniat ca producatorii auto Toyota Motor, Mazda Motor, dar si Volkswagen trebuie sa comunice ministerului pana la finele acestei saptamani rezultatele anchetelor lor.

Ohta a adaugat ca Guvernul de la Tokio are in vedere modificarea metodologiei de testare a motoarelor diesel, dar nu a oferit alte detalii, transmite Bloomberg.

Scandalul Volkswagen: Consumatorii romani ar putea plati diferenta de taxa de poluare

Volkswagen nu vinde automobile diesel prin reteaua sa oficiala de dealeri din Japonia, insa unii cumparatori individuali au importat aproximativ 230 de autoturisme Volkswagen si Audi dupa 2008, a mai spus Akihiro Ohta, adaugand ca Ministerul nipon al Transporturilor verifica daca aceste vehicule trebuie rechemate la service.

Japonia se alatura astfel Coreei de Sud, Frantei, Marii Britanii si altor tari care au decis sa investigheze daca producatorii auto respecta normele de emisii poluante, dupa ce Volkswagen a recunoscut ca a echipat 11 milioane de vehicule vandute la nivel mondial (dintre care 2,8 milioane in Germania) cu un soft care falsifica rezultatele testelor antipoluare ale motoarelor diesel.

Scandalul a fortat demisia directorului general Martin Winterkorn, care a fost inlocuit cu Matthias Muller, directorul Porsche, iar valoarea de piata a grupului Volkswagen a scazut cu 27 de miliarde de euro, in urma prabusirii cotatiei actiunilor.

Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput în colaborare cu unii dintre cei mai buni jucători de esports, inclusiv Zachary „zekken” Patrone, campion și MVP al turneului...
China abandonează Rusia: Se salvează de frica SUA, după ce a primit o lovitură majoră
China abandonează Rusia: Se salvează de frica SUA, după ce a primit o lovitură majoră
Cele două națiuni, China și Rusia și-au întărit alianța, iar Xi Jinping și Vladimir Putin au făcut schimb de vizite în capitalele lor în ultimul an pentru a-și reitera angajamentul...
#Japonia verificari scandal Volkswagen, #consecinte scandal Volkswagen , #scandal