Scandalul Volkswagen ajunge si in Romania: Anunt pentru clientii din tara noastra

Miercuri, 23 Septembrie 2015, ora 21:29
10736 citiri
Scandalul Volkswagen ajunge si in Romania: Anunt pentru clientii din tara noastra

Volkswagen a anuntat ca proprietarii romani de masini Volkswagen vor fi chemati la reprezentante, daca va fi nevoie.

Campania va fi promovata pe site-ul Protectiei Consumatorilor, informeaza B1 Tv.

Grupul auto a mentionat ca, daca va fi cazul, proprietarii autovehiculelor afectate de inselatoria descoperita in SUA vor fi anuntati direct si invitati la service, costurile fiind suportate de VW.

In ciuda scandalului, clientii nu vor avea de suferit pe tema taxarii, cum ar fi de exemplu timbrul de mediu.

De altfel, autoritatile din Romania au anuntat ca vor supraveghea si ele scandalul.

"Vom urmari foarte atent evolutia evenimentelor, inclusiv decizia oficiala care urmeaza sa fie luata de autoritatile americane. In acest sens, vom colabora cu specialistii din cadrul Registrului Auto Roman si vom continua monitorizarile prin reteaua proprie", a spus Gratiela Gavrilescu, ministrul Mediului, Apelor si Padurilor.

Scandalul Volkswagen: Un partener prezent si in Romania se distanteaza de acuzatii

Ce spune reprezentanta din Romania

Potrivit producatorului german, modelele cu motoare Euro 6, comercializate in UE, sunt conforme cu toate standardele si cerintele legale. Problemele sunt la cele cu motorizare 2.0 TDI cu cod EA189.

Insa divizia din Romania a facut apel la clientii sai pentru rabdare si i-a asigurat ca problema va fi rezolvata. Totusi, momentan, nu poate da detalii legate de modelele afectate de scandal.

Sursa: B1 Tv

"Va vom oferi informatii aditionale imediat ce aceasta este posibil", se arata intr-un comunicat.

Scandalul Volkswagen: Prima reactie a diviziei din Romania

VW e un jucator important in tara noastra

In Romania, Volkswagen este al doilea jucator in industria auto, cu vanzari de 6.200 de masini noi, in primele 8 luni din 2015, fiind depasit doar de Dacia.

De asemenea, mai mult de jumatate dintre masinile vandute - 3.862 - sunt diesel, arata datele APIA.

Au intrat masini VW din SUA in Romania?

Reprezentantii Registrului Auto Roman (RAR) ne linistesc. Ei au anuntat ca verifica toate masinile provenite de pe pietele externe, precizand ca in Romania nu a intrat niciun autovehicul din SUA marca Volkswagen, produs in perioada 2008 - 2015.

Scandalul Volkswagen: Exista modele intrate in Romania din SUA?

Nici analistul Romulus Oprica, Ph.D. Senior Researcher & Managing Partner la firma de analiza si cercetare de piata BrandBerry, nu considera ca ramura din Romania a companiei va fi afectata, dupa cum ne-a explicat intr-un interviu acordat Ziare.com.

Scandalul Volkswagen: Vor disparea masinile diesel? Ce se va intampla in Romania? Interviu

Care sunt acuzatiile?

Grupul auto german Volkswagen a recunoscut ca a apelat la o inselatorie in timpul testelor oficiale din SUA legate de cantitatea de substante poluante emise de cateva modele diesel lansate in ultimii ani.

Agentia americana pentru Protectia Mediului din SUA (EPA) a aratat ca nivelul de noxe era, in realitate, de pana la 40 de ori mai mare decat cel inregistrat la verificarile oficiale.

Scandalul Volkswagen: Sunt vizate 11 milioane de masini diesel, vandute in toata lumea

Ca urmare a scandalului, seful grupului auto, Martin Winterkorn, a demisionat, miercuri, precizand ca e socat de evenimentele din ultimele zile.

Scandalul Volkswagen - Seful grupului auto a demisionat: Sunt socat!

Citeste si:
Taxele pentru înmatricularea mașinilor second-hand ar putea fi majorate. Alte măsuri pentru reducerea numărului de mașini poluante
Taxele pentru înmatricularea mașinilor second-hand ar putea fi majorate. Alte măsuri pentru reducerea numărului de mașini poluante
Ministrul Mediului, Tanczos Barna, a declarat miercuri, 8 decembrie, că numărul autoturimelor second-hand nou înmatriculate este în continuare prea mare. Acesta a subliniat că vor fi necesare...
Cum a ajuns o senatoare AUR antivaccinistă să acuze statul român de zădărnicirea combaterii bolii
Cum a ajuns o senatoare AUR antivaccinistă să acuze statul român de zădărnicirea combaterii bolii
Senatoarea AUR Rodica Boancă a depus o plângere penală împotriva combaterii bolii în legătură cu procedura de administrare a testelor rapide antigen non-invazive efectuate din proba de...