Scandalul Volkswagen: Angajatii pot recunoaste neregulile fara sa fie pedepsiti

Joi, 12 Noiembrie 2015, ora 13:10
2018 citiri
Scandalul Volkswagen: Angajatii pot recunoaste neregulile fara sa fie pedepsiti
Foto: Arhiva Ziare.com

Volkswagen ar putea cere joi angajatilor ca pana la sfarsitul lunii noiembrie sa furnizeze informatii in legatura cu scandalul emisiilor poluante, a declarat o persoana apropiata situatiei.

Angajatii vor fi solicitati sa dezvaluie informatii care i-ar putea incrimina, dar fara sa suporte consecinte, pana la sfarsitul lunii, informeaza Wall Street Journal.

Conducerea grupului german raspunde astfel presiunilor din partea autoritatilor de reglementare, in special a Agentiei pentru Protectia Mediului (EPA) din Statele Unite, pentru a oferi explicatii detaliate referitoare la modul in care VW a ajuns sa manipuleze rezultatele testelor de poluare ale vehiculelor si la persoanele responsabile.

"Va fi o scrisoare adresata angajatilor, care va fi publicata pe intranet, probabil joi", a spus sursa.

Persoana a adaugat ca Volkswagen dispune deja de un sistem care permite angajatilor sa ofere anonim informatii, despre orice activitate incorecta.

Sistemul pare totusi sa nu fi fost eficient, in conditiile in care unii angajati au instalat softuri ilegale de influentare a rezultatelor testelor de poluare ale motoarelor diesel, timp de sase ani.

Ultimatum pentru Volkswagen: Urmeaza recalcularea taxelor de mediu?

Volkswagen le ofera proprietarilor masinilor cu soft masluit cate 500 de dolari

Scandalul Volkswagen: Masura drastica ce ar putea schimba industria auto

Ce acuzatii sunt aduse VW

Volkswagen a anuntat la sfarsitul lunii septembrie ca circa 11 milioane de automobile ale grupului, la nivel mondial, sunt afectate de scandalul emisiilor poluante. Scandalul a izbucnit dupa ce EPA a acuzat VW ca a instalat sisteme speciale pe unele autoturisme diesel pentru a evita standardele federale din SUA in materie de emisii, expunand cetateni americani la gaze poluante.

Grupul va rechema in servici, anul viitor, vehiculele implicate in scandal pentru inlaturarea softului ilegal, iar in trimestrul al treilea a alocat 6,7 miliarde de euro in acest scop.

Intre timp, grupul a recunoscut ca pentru alte 800.000 de automobile, unele cu motoare pe benzina, a subestimat nivelul consumului de carburant si al emisiilor poluante.

In urma scandalului, autoritatea germana pentru transport rutier (KBA) a anuntat miercuri ca va verifica emisiile a 50 de modele de masini cu propulsie diesel, inclusiv motoare Dacia.

Dacia e vizata de o ancheta extinsa, declansata in contextul scandalului Volkswagen

Avocat celebru, speriat de introducerea banilor care expiră, pe model chinezesc: „Am zis că nu se poate, dar se va întâmpla din 2030"
Avocat celebru, speriat de introducerea banilor care expiră, pe model chinezesc: „Am zis că nu se poate, dar se va întâmpla din 2030"
Sergiu Vasilescu, unul dintre cei mai cunoscuți avocați din România, specializați în fiscalitate, respectiv în crypto, avertizează cu privire la pericolul iminent cu care se vor confrunta...
România, a șasea cea mai scumpă energie electrică pentru consumul casnic din UE, calculat la standardele puterii de cumpărare
România, a șasea cea mai scumpă energie electrică pentru consumul casnic din UE, calculat la standardele puterii de cumpărare
România a raportat în a doua parte a anului trecut un preț la energie electrică pentru uz casnic de 19,1 euro la 100 kWh, între ultimele cinci cele mai reduse din UE. Pe de altă parte,...
#scandal Volkswagen angajati nereguli, #scandal Volkswagen angajati , #scandal