Scandalul Volkswagen ar putea lovi in economia Romaniei mai mult decat se credea

Marti, 20 Octombrie 2015, ora 22:41
4413 citiri
Scandalul Volkswagen ar putea lovi in economia Romaniei mai mult decat se credea

Scandalul Volskwagen ar putea afecta economia din Romania mai mult decat era preconizat initial, iar impactul asupra PIB tarii noastre ar putea fi de 500 de milioane de euro.

"Daca situatia va escalada intr-o criza majora in 2016, dar ramane totusi circumscrisa Germaniei in general si Volkswagen in particular, atunci efectul negativ asupra avansului economiei locale va deveni mai vizibil, de pana la 0,3 puncte procentuale", arata BCR, intr-un raport de cercetare, citat de RFI Romania.

Scandalul Volkswagen: Paguba produsa Romaniei se ridica la 30 de milioane de euro (Video)

Cata incredere mai au romanii in Volkswagen, dupa scandalul emisiilor (Video)

Principalul motiv il reprezinta faptul ca 3 la suta din totalul exporturilor Romaniei reprezinta piese de schimb destinate Germaniei. In acelasi timp, aceste cifre inseamna si ca 39 la suta din totalul pieselor de schimb exportate de tara noasta ajung in Germania.

Chiar si asa, analistii BCR sunt de parere ca, in cel mai rau caz, se va inregistra o scadere limitata a comertului exterior al Romaniei, in ultimele trei luni ale anului.

Scandalul Volkswagen: Peste 50.000 de masini cu probleme identificate in Romania pana acum

Ministrul Mediului, Gratiela Gavrilescu sustine ca Volkswagen a produs Romaniei o paguba de 30 de milioane de euro, in urma neplatii taxei de mediu, astfel ca statul intentioneaza sa dea in judecata compania germana.

In acelasi timp, insa, aproape doua treimi dintre romanii care au raspuns unui sondaj au recunoscut ca nu si-au pierdut increderea in producatorul auto german, in ciuda scandalului emisiilor poluante. In Romania au fost identificate peste 50.000 de masini cu probleme.

Scandalul Volkswagen ajunge si in Romania: RAR nu mai elibereaza carti de identitate (Video)

In urma cu mai bine de o luna, Volkswagen a recunoscut ca au fost falsificate testele de poluare in cazul circa 11 milioane de autovehicule din toata lumea, scandalul izbucnind in Statele Unite ale Americii.

Citeste si:
”Locotenentul” lui Dan Voiculescu, numit șef în compania care administrează drumurile din România
”Locotenentul” lui Dan Voiculescu, numit șef în compania care administrează drumurile din România
Ministerul Transporturilor a decis luni, 27 septembrie, revocarea Marianei Ioniţă de la conducerea Companiei de Drumuri (CNAIR) şi înlocuirea acesteia cu inginerul Cristian Pistol, consilierul...
Ministrul care va demisiona astăzi din guvernul condus de Florin Cîțu. Ce reproșuri îi sunt aduse premierului
Ministrul care va demisiona astăzi din guvernul condus de Florin Cîțu. Ce reproșuri îi sunt aduse premierului
Adrian Oros a anunţat marţi dimineaţa, 28 septembrie, că îşi va părăsi funcţia de ministru al Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, precizând că "pentru premierul Florin Cîţu,...
Sursa: Ziare.com
Comentarii